Fashionjoint

Nividas

Rome / Paris
 De svarta och blå är i samma modell och den heter Paris. Den andra är i modellen Rome.
 
 Älskar färgen på dessa, men tror att Rome modellen annars passar mig bättre.
 

Som sagt så var jag på Nividas i Stockholm för att kolla in deras glasögon. Dem har så många snygga bågar och även solglasögon. Dem känns väldigt tidlösa och trendiga. Jag gjorde ett hemlån där jag får testa tre bågar i fem dagar. Jag har under varje dag tagit på mig dessa olika och frågat Emil om vilken som är snyggast. Det är så svårt för alla är snygga! Tror Rome sitter bättre på mig även om jag gillar den ljusblå färgen mest. Vilka gillade du mest? Nu gäller det bara att verkligen bestämma mig för ett par så jag inte sitter med huvudvärk framför datorn om kvällarna!

- 1 Comments Posted in: Shopping








zara larsson x H&M

Lush Life kollektion
 
Åhh ingen har väll missat att Zara Larsson har gjort en liten kollektion ihop med H&M som kommer släppas den 18 maj? Jag är jätte taggad då jag diggar hennes stil både på scen och privat. Kan tänka mig att jag kommer fastna för något av plaggen. Som det ser ut på bilderna så är det en ”Lush Life” kollektion. Zara själv beskriver den som lekfull, ungdomlig och lite glamorös. I samband med detta samarbete så kommer även H&M promota Zaras första album So Good som hon släpper den 17 mars (Längtar så mycket!) med hjälp av digitala skärmar runt om i världen. Se klippet HÄR
- 2 Comments Posted in: Mode








heldag i sthlm

Acai bowl, shopping & Nividas
Hej! Igår så hade jag och Emil en heldag i Stockholm, då vi skulle på teater på kvällen. Vi började med en sen frukost på Reload på Sveavägen 78. Jag var inte jättehungrig och tog en riktigt god acai bowl med banan, bär, jordnötsmör och granola. Emil tog en sallad som enligt han var den godaste han någonsin ätit. Om ni letar efter ett frukost/brunch ställe i Stockholm så måste ni hit. Efter det så gick vi runt och kollade i alla möjliga butiker. Ville förbi Urban Outfitters, men dem hade stängt ner, eller ska dem flytta? Någon som vet? Jag köpte iaf ett par skor ifrån Vagabond.
 
Här ser ni Josefin Dahlbergs kollektion!
 
En annan grej som jag verkligen ville göra, var att besöka Nividas som säjer usnygga glasögon. Jag har väldigt ofta ont i huvudet och jag tror att det kan bero på min dåliga syn. Men jag har ju vägrat haft glasögon när jag var yngre och tänkte att nu måste jag skärpa mig och skaffa ett par jag iaf kan ha på jobbet ibland eller när jag sitter framför datorn osv för att se om det hjälper. Nividas har så många snygga och trendiga glasögon och dem har en tjänst där man får låna hem tre par och testa hemma i 5 dagar kostnadsfritt, så det gjorde jag såklart. Tänker visa dem någon dag! Efter det så kollade vi på teatern, som inte Emil eller jag tyckte var värst bra. Eftersom vi var helt slut i fötterna så åkte vi hem och somna direkt :)
- 1 Comments Posted in: Vardag








Hair talk

 
Hej finisar! Jag sitter och försöker boka en frisörtid, första lediga tid är om flera veckor. Känner att jag behöver slinga håret ljusare igen och klippa mig. Det var ett tag sen jag var hos frisören sist, senast var i oktober. Mitt hår växer så snabbt och jag trivs verkligen inte i min mörkblonda utväxt. Jag förstår inte hur mitt hår kan ha blivit så mörkt, någon som vet varför det blir så när jag var så blond som yngre?
 
Jag tycker i alla fall att bild tre har en perfekt längd så det ska jag köra på. Lite kortare än vad jag körde på sist. Sedan vill jag slinga kall blond igen, eller ska jag färga fast jag inte vill ha den skarpa utväxten? Det kanske inte blir jätte stor skillnad? Sedan har jag har hittat en annan frisör jag vill gå till också, har gått till samma i flera år så vill gå till någon annan nu. 
- 0 Comments Posted in: Vardag








nakd tshirts

& en helg på erikslund
1. GIRL ( ..till dig och GANG till din kompis!) / 2. No thank you tee / 3. Embroidery tee  / 4. Dusty blue / 5. Darlin' / 6. Acqua limone
 
Hej! Idag har jag varit i Erikslund hela dagen med Emil, Alban och Mia. Var faktiskt där i lördags också en snabbis med Emils släktingar. Jag kollade efter fler snygga vardagströjor. Fick med mig ett par kostymbyxor som var pyjamas inspirerade och en kofta, båda ifrån Lindex. Nu sitter jag och dricker varm choklad och läser lite bloggar osv. Ska snart lägga mig i sängen så jag är pigg imorgon på nya jobbet! Vill bara tipsa om dessa tshirts som alla är ifrån NAKD, dem har så många coola och trendiga tshirts just nu. Älskar den första som man kan matcha med en kompis.
- 0 Comments Posted in: Mode








promenadmusik

Hur mäktig musikvideo? Åh denna låten vill man bara dansa till!
 
Tycker om denna lugna variant mer än orginalet! Dör hur snygg Vanessa är.. 
 
Orignalet är såå bra!! Men vill dela med mig av denna cover som är perfekt för promenader!
 
Godmorgon! Vet ni? Jag har börjat ta daglig promenader på förmiddagen när solen skiner varje dag nu. Jag går inte speciellt snabbt eller super långt då, utan mest för att slappna av och få komma ut. Jag uppskattar verkligen den tiden, då lyssnar jag på podd eller musik och bara går och tänker på allt möjligt. Så skönt när solen lyser också. Har så mycket craving efter solen. Jag och Emil hade ju tänkt boka resa men tror det blir svårt nu när jag börjar nytt jobb, vill ju ge ett gott intryck lixom haha inte ta semester typ andra månaden.. Men här har ni lite skön musik i alla fall. Kan ni inte tipsa om era bästa låtar just nu?
- 2 Comments Posted in: Musik








ivyrevel faun faux fur

Teal grön pälsjacka
Hur mysig är inte den här?
 
Slutsåld - Zalando / Länkar ändå för man kan få mail om den kommer in igen.
 

Jag älskar denna (fejk) pälsjackan ifrån Ivyrevel. Ville ha den på alla hjärtans dag, men då var det fortfarande liite för kallt ute för att den. Men någon solig dag så ska jag inviga den! Har länge letat efter en som man inte ser ut som en brottare i och ser suuuper bredaxlad ut ii. Denna är givetvis stor och pluffig, men inte alls som de andra jag testat i ort modell. Sen så är den ju min absoluta favoritfärg. Valde mellan denna och denna. Men den andra var slut i min storlek, så då slippte jag beslutsångesten, haha.

 

Nu är det snart fredag igen och snart kommer mamma och hämtar mig för jag ska sova över hos henne idag. Imorgon ska jag luncha med en gammal kollega och på måndag börjar jag nya jobbet! Ihh, är lite nervös faktiskt.

- 0 Comments Posted in: Shopping








fudge silverschampo

Gult är fult
Schampoo - HÄR / Balsam - HÄR / Paketpris, båda - HÄR
 
Hej! ♥ Jag hoppas ni alla hade en jättefin alla hjärtans dag igår. Själv så var jag ute och åt middag med Emil på Caliente, en tapas restaurang i stan. Det var ett tag sedan bara han och jag gick ut, det var i alla fall jättemysigt. Igår på dagen så fixade jag mig lite, målade naglarna, rakade benen (haha!) och lockade håret. Men jag duschade även med dessa omtalade produkter ifrån Fudge som ska ta bort gula nyanser.
 
Bilder tagna ifrån google.
 
OOUUF säger jag bara. Dessa slår Maria Nilas (bloggat om HÄR) med hästlängder. Ett bra silverschampoo är ett måste för mig då jag vill slippa alla varma gula toner i mitt hår som jag har naturligt. Jag vill ha askigt och kallt. Schampoot är den mörkaste lila du kan tänka dig och färgar lätt av sig på huden, och trollar bort ALLA gula och orangea toner i håret. Jag hade inte några gula toner alls kvar i håret och ifall man har i den för länge så blir håret lila (så bra funkar den!). Effekten är mycket större med denna än Maria Nilas. Dem luktar även helt underbart och efteråt så blir håret otroligt lent. Min kompis Mia testade också denna sist hon var här efter vi hade bastat och även hon blev positivt överaskad! Ni som är "gulblonda" och vill ha kallare hår MÅSTE köpa denna.
- 1 Comments Posted in: Skönhet








4 favorit stolar

Snygga designstolar
Denna stol får mitt hjärta att klappa så hårt. Som ni vet vid det här laget så älskar jag sammet och mässing och med denna helt underbara danska stol ifrån Gubi får man båda delarna. Detta är min drömstol att ha i köket/kontoret i ett framtida hem. Dem ser riktigt sköna ut också. Favoriten är teal grön eller puderrosa. Köp HÄR. Denna finns även i några olika mönstrade varienter som är super snygga.
 
 
En jättegammal möbelklassiker. Denna stol finns i massor av olika utföranden och färger och passar i alla hem. Denna tror jag även man lätt kan hitta på loppis omålad och snygga till i vilken färg man vill ha. Folk som har stilrena hem, och inte mycket färg tycker jag ska satsa på denna i naturfärg. Så snyggt! Speciellt till gröna växter som bilden ovan. Köp HÄR.
 
 
En annan favorit, som även den är i sammet och mässing haha. Denna äger man nog bara en av, då det är en en väldig dyrgrip. Tänk er att ha denna rosa i sovrummet i ena hörnet, att hänga av kläder på och läsa i. Jag dör av tanken, hela rummet skulle bli komplett med bara denna. Snyggare fåtölj får man lite efter helt enkelt. Såg att Kenza har en i hennes nya lägenhet i hennes senaste vlogg, kan inte vara mer avundsjuk. Köp HÄR.
 
 
En modell som gått hem i många hem där man har dem i köket. Jag hade nog velat ha dem på balkongen eller liknande i den rosa varianten, men det kanske dem inte tål? Tänker att denna modell sticker ut väldigt mycket så 6 stycken runt ett bord hade blivit lite för mycket för mig personligen. Kan tänka mig att den är smidig om man har familj och måste torka rent. Köp HÄR. Bentypen på dessa kallas "dowel legs" så om man googlar på det så kommer det säkert upp billigare varianter också.
 
Vilken stol är mest din stil? Min är Gubis Beetle Chair.
- 0 Comments Posted in: Inredning








världens godaste pasta

Med saffran, purjolök, champinjoner och soltorkade tomater

Godkväll! Ikväll har jag och Emil gjort en magisk middag. En riktigt riktigt god pastarätt med saffran som jag provsmakade på Ica häromdagen (recept längre ner!) Kändes som en perfekt kväll med denna middag då jag mår lite krassligt. Tror jag har en förkylning på typ balansnerven som för att allt börjar snurra ibland så det känns som man är på en båt. Jätte obehagligt. Men tog mig i alla fall ut på en promenad mitt på dagen. Har börjat älska att ta promenader nu på vintern, fullt påklädd och med podd i öronen. Fridfullt att promenera själv. MEN – nu till denna goda rätt som har helt underbar krämig smak, som jag tycker du ska bjuda din käraste på till alla hjärtans dag:

 

4 port pasta (gärna fusilli bucati)

1/2 purjolök

125 g champinjoner

1/2 burk soltorkade tomater (à 200 g)

1 msk olja

ca 500 g strimlad ryggbiff

salt och peppar

2 dl vispgrädde

1 dl mjölk

1/2 g saffran

1 krm cayennepeppar

1 tsk rödvinsvinäger

65 g ruccola

 

Gör såhär:

1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

2. Ansa och skiva purjolöken och champinjonerna tunt. Strimla tomaterna.

3. Stek purjolöken i hälften av oljan i en stekpanna. Ta upp den på en tallrik.

4. Stek biffen i resten av oljan. Krydda med salt och peppar. Sänk värmen på plattan. Rör ner grädde, mjölk, saffran, cayennepeppar och vinäger i pannan. Låt puttra ca 5 minuter.

5. Vänd ner purjolök, svamp och tomaterna i pannan.

6. Blanda minutbiffen med nykokt pasta och servera med ruccola.

 

Ni måste testa detta! Ha en fin kväll.

- 0 Comments Posted in: Vardag








fishnet stockings

/ Nätstrumpbyxor
En trend som pågår just nu som jag tycker är cool är att piffa upp outfiten med nätstrumpbyxor. Speciellt till slitna jeans, som strumpa eller detalj över midjan. Mmmmh, så snyggt! Jag tycker den verkar lätt att matcha, men det kan ju också resultera i en "trashig" look om man matchar fel (..men det är ju inget fel med det heller). Här nedan ser ni tre snygga alternativ, men har även sett på ebay och wish för typ 10kr.
 
1 / 2 / 3
- 0 Comments Posted in: Mode








new in: patches

For my new laptop
Visst är dem fina?
 
.. TADA - Coolt va!? Dessa köpte jag ifrån Loavies (LÄNK!) och det gick på 150 kronor.
 
Titta vad snyggt jag har piffat upp min dator! Jag satt och letade tygpatches att pryda min nya vita tshirt med, när jag hittade dessa puffy stickers. Kände direkt att jag ville snygga till min nya laptop som jag fick i julklapp av pappa (tack pappa!!). Jag köpte tre olika ark för jag fick sådan beslutsångest, sedan hade även Monki jättemånga fina, men kände att detta fick räcka haha. Detta är verkligen en trend jag vill HISSA. Även såklart att ha på kläder, väskor, skor och liknande också. Den är inte jättesvår att hitta nu då både designerkollektioner och vanliga klädkedjor har dessa plagg i deras utbud.
 
På tal om datorn - jag är sååå tacksam att jag fick denna i julklapp, då min dator jag har nu har börjat krångla lite. Det enda minuset med att byta dator, är att jag är beroende av mitt windows live mail program och hatar verkligen den mailen som följer med i windows 10 (hur kan man ens göra en layout där man bara kan se typ 6 mail åtgången i lista, istället för 30?? och man fattar inte ens vilka som är olästa och lästa..) jag vill absolut inte byta.. Ikväll ska därför pappa komma hit så ska vi se om jag behöver köpa den jag har nu, eller om vi kan hitta en liknande jag kan nöja mig med. Som tack så ska vi göra hemgjorda hamburgare att bjuda på. Mysigt!
- 4 Comments Posted in: Shopping








snapshots fashion week sthlm 2017

Mångas favoritvecka är här - Fashion week! Och vi har redan fått sett såååå mycket snygg street style. Det är som att hela Stockholm blir en enda stor catwalk med snygga outfits vart man än vänder sig. Jag får så mycket inspiration av dessa bilder ovan och önskar jag kunde kopiera mångas outfits rakt av.
 
Favoriten är ju helt klart tjejerna som tillsammans kör på en av årets stooora it-färg rosa. Genom att kompensera upp med färger som brunt och lite lätt aprikos, i samma nyanser och samtidigt hålla antalet färger på en låg nivå, blir det chict stilrent! Här nedan kan ni se några av de andra större trenderna.
 
Mycket modetrender idag är inspirerade ifrån 80-talet och det ser man även under denna modevecka. Det är skärpet i midjan, oversize, matchande set och rutigt som är stort i år. Även bhtoppar är inne och man ska kasta den navellånga croptopen. Jag själv känner lite hatkärlek till denna trend. Men tjejen på bilden tycker jag är toksnygg. Håller ni med? 
 

En annan trend är att klä sig lager på lager. Blanda material och mixa på med både tunna och tjocka plagg. Eller varför inte två jackor på varandra? Här ovan ser vi två stilsäkra tjejer med allt ifrån silke, päls, jeans, korsett, mocka och läder. 

 

Den största marioteten av trend jag ser när jag bläddrar bland bilder ifrån (starten av) modeveckan är fejk pälsen. Den gör nästan hela outfits och finns i alla olika längder, färger och former. Har har vi tre snygga brudar som rockar trenden och matchar ihop. Detta är en av mina absoluta favorit trender! Det känns så fel att jag inte äger en ännu, kommer inlägg framöver med tips! Äger ni en?

 

Inte en av de störta trenderna kanske. Men en favorit hos mig så var tvungen att ta med den. Det känns som att alla outfits med denna snygga skogsgröna inte kan bli fel. Tjejerna ovan matchar färgen så snyggt med oversize jeans. Hoppas vi får se mer av denna trend i mode lika mycket som vi sett den i inredning.

 

En lekfull trend som jag bloggat om tidigare (här). Lätt att få en tråkig outfit roligare. Det häftiga är att du kan sätta dessa patches exakt vart du vill. Kolla in imorgon så får ni se vad jag precis inhandlat!

- 3 Comments Posted in: Mode








Sanna Hyvärinen, 21, Enköping.

Jag är besatt av mode, naglar och shopping. Om jag inte bloggar så hittar ni mig ute i klädbutikerna, hos min fina pojkvän, på promenad, på ett café eller myser med mina fina vänner. I min blogg hittar du allt om vad som inspirerar mig. Jag bjuder på shoppingtips, inspirationsbilder, mode och snapshots ur min vardag.