Fashionjoint

organisera och nå dina mål

Perfekta kalendrar, 2 minuters regeln och goal detox
 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8
 
Jag har kommit ihåg att betala den där räkningen, bokad tvättid till imorgon och bett pappa om hjälp med att lägga in både min privata och bloggmail till samma mailprogram, jag har kontakta banken för att ta reda på hur jag får ett nytt IBAN nummer så jag kan få utbetalning från Bloggerfy. Jag tror inte jag har glömt något eller..?
 
Det här med att organisera allt i livet så man inte glömmer något viktigt och för att vara så effektiv som möjligt, för att nå mål och känna att man har ordning på allt. Är ni duktiga på det? Jag är en sådan som har hundratusen anteckningar på mobilen för att aldrig glömma något, och om jag inte skriver upp det diekt så har jag gömt det. Här är mina tips för att nå mål och organisera ditt liv:
 
Almanacka - Skaffa dig en snygg almanacka för att få en ännu mer strukturerad vardag. Bara almanackan i sig kommer att ge motivation och du kommer få så mycket bättre översikt och koll över vad som händer i veckorna och lättare att planera. Vilket är till stor hjälp då man i huvudet kan fokusera på viktigare saker. I kollaget ovan ser ni massor av snygga varianter! Ett tips är även personligalmanacka.se där man designer sin egna både ut och invändigt.
 
App för "att-göra-listor" - Som sagt så skriver jag listor på allt och utan dessa listor så hade ingenting i mitt liv funkat haha. Om jag ska komma ihåg ALLT i huvudet blir det kaos. En app som jag verkligen vill tipsa om är appen Wunderlist där man lätt skriver listor i olika kategorier, även deluppgifter under varje punkt och även förfallodatum om man vill. Det bästa är att man kan dela listor ihop med andra, kanske en kollega eller din sambo och få saker gjorda ihop. Älskar denna idé!!
 
2 minuters regeln - Det här lärde jag mig på Framgångspodden. När man tänker "ska jag göra det här nu eller senare" då ska man använda sig av denna effektiva regel. Tar det dig mer eller mindre än två minuter att göra detta? Tar det längre tid, skriv ner det, tar det ca två minuer så gör det på en gång! Mycket användbart tips tycker jag och jag använder mig utav det dagligen. Som tex idag när jag egentligen inte orkade ringa banken direkt så tänkte jag men vafan det tar inte ens två minuter, så skrev jag inte upp det utan gjorde det direkt!
 
Bild lånad ifrån Josefin Dahlberg
 
The 5 Day Goal Detox - Så nog om listor och organisering. Hur ska du få inspiration att nå alla dina mål då? Josefin Dahlberg tipsade om denna "The 5 day goal detox guide" i sin blogg som ska hjälpa dig att nå dina mål! Se guiden här. Väldig bra utformad guide som är i olika steg. Den får dig att skriva ner din mål och du får en översikt och delar in i vilka mål som du ska ta tag i denna månad och vilka du ska jobba på längre fram osv. Framför allt så tycker jag att den får en att starta direkt och inte skjuta upp sakerna. (Har även tidigare i år skrivit iop en lista på hur man når sina mål, HÄR.)
 
Arbetsplats hemma - Jag tror det är jätte viktigt att ha en plats hemma med ett ordentligt skrivbord där man har ordning och reda och som man kan sitta vid när man ska arbeta. Av arbetsplatsen hemma ska du få en mängd ideer och insipiraton och känna dig fokuserad. Med peppande bilder, mysiga inredingsdetaljer, anteckningsblock och dina mål uppsatta i inredningen. Där vet du att du får saker gjort, där arbetar jag.

Peppande podd - En sak som inspirerar mig något extremt att följa min drömmar och att våga drömma stort är inspirerande människor, som ger mig en extra spark i baken. Jag vill tipsa om Framgångspodden som är jättebra! Speciellt avsnittet med grundaren ifrån Nelly och avsnittet med tips på hur man blir mer effektiv. Sedan har pooden Karriärspoddens väldigt bra gäster i vissa avsnitt.
- 2 Comments Posted in: Tips








favorit hemsidan

Envii.com
Jacka / Kavaj / Kofta
 
Jag har hittat en hemsida som har väldigt basic men ändå annorlunda kläder. Hemsidan är dansk men dem fraktar till Sverige gratis. Hittat så mycket jag önskar jag hade i min garderob. Kolla kavajen i mitten(!!!) Den är så min stil och den är helt perfekt att matcha med raka kostymbyxor. Den ska jag klicka hem!
 
Idag har jag varit hemma ifrån jobbet pga mensvärk ifrån helvetet. Har inte lämnat hemmet alls. Men har klarat mig väldigt bra då jag blivit uppvaktad med både sushi ifrån mamma och bakelser direkt ifrån fiket breve ifrån pappa. Hur snälla föräldrar har jag inte?
 
- 1 Comments Posted in: Mode








perfekta marmorplattan

Att ha som inredningsdetalj
 
Marmor är fortfarande så populärt i inredning och jag tror och hoppas att det kommer fortsätta länge till. Den perfekta inredningsdetaljen enligt mig. Såhär ser i alla fall min marmorplatta ut som jag köpte på Mall of scandinavia inne på butiken R.O.O.M. Jag har länge velat ha en då man kan använda dem till så mycket, just nu har jag den att ställa prydnader på men hade den även på våran chark kväll att servera mat på. Bilderna är lite ljusa nu men carrara sprickorna är så snygga på dessa. Dessa kostade 250kr/st vilket är jätte bra pris om man jämnför med tex Skultunas som kostar dubbelt så mycket för en betydligt mindre. Men även den är ju super snygg. Det här måste vara den perfekta julklappen till.. vem som helst?
 
Och hur snyggt är det inte med gloria ljusstaken och äng vasen att matcha till? Förresten har ni sett att det har kommit en äng vas i silver nu? 
- 2 Comments Posted in: Shopping








lördagsmorgon

Bananpannkaka med blåbär
Såhär gör jag - 2 bananer, 2 ägg, lite vaniljsocker och ngn matsked mjöl.
 
För några år sedan så fanns det inget bättre än att sova länge på helgen. Nu är jag nästan tvärtom, känslan av att gå upp tidigt på helgen och få så mycket gjort är bästa känslan och dagarna känns så mycket längre. Idag åt jag bananpannkaka till frukost, med lönnsirap och blåbär på. Måste vara den enklaste och godaste frukosten någonsin. Om någon timme ska mamma och jag träna men innan dess ska jag skicka lite mail! Ikväll ska Sandra och jag gå på bio, vi ska se Bridget Jones Baby, har sett trailen och den verkar jättebra. Någon som sett den?
- 1 Comments Posted in: Vardag








vinterjackor 2016

Kappor / Varmare / Furry
1 / 2 / 3 / 4
 
Alla borde verkligen äga en kappa, den passar så bra till både höst, vår och vinter. Till vintern så har jag en stor halsduk och vantar till mina kappor ifrån Monki, enligt mig har dem absolut bäst utbud på kappor. Passar perfekt till jobbet och är bekväm men ändå mer uppklädd. Dem finns i så många fina olika färger.
 
5 / 6 / 7 / 8
 
Det här verkligen något jag har tänkt köpa i år. En varmare men kortare jacka. Jag har en Boomerang jacka som går ner över rumpan, som är riktigt varm, för varm ibland. Jag älskar den och kommer ha den hela livet då det är en dyrare jacka i bra kvalité. Dock känner man sig som en michelingubbe i den ibland och jag vill ha en kortare också. Colmar har så många fina!
 
9 / 10 / 11 / 12
 
Vet ni hur många gånger jag har stött på problemet under vintern att man precis ska klä på sig för att man ska på fest, är fixad och allt och man baaa... ehm vilken jacka jag ha för att inte förstöra hela outfiten helt? Känner ni igen er? Den beiga jackan har funnits i svart och jag hoppas hoppas att den kommer in igen, den är så fin och är en mildare variant än dem som är jätte fluffiga.
 
Vill ni ha fler tips på vinterjackor? Kom med önskemål!
- 3 Comments Posted in: Mode








maria nila pearl silver

Silverinpackning för kallare hår
Maria Nila silverinpackning - Finns HÄR (klick!)
 
När jag var hos min frisör Ida så berättade hon att det är svårt att få en kall färg att hålla då man naturligt som människa bara har varma färger i håret. Så hon tipsade om att införskaffa ett silverschampoo. Jag har länge kollat in denna produkt ifrån Maria Nila som många bloggare tipsat om det senaste året, så jag beställde hem den samma dag. Det är en inpackning som heter Pearl Silver. Den ska tydligen vara bäst på att ta bort gula toner i håret och hålla dem kalla pigmenten vid liv. Har varit så taggad på att testa denna!
 
Jag testade den igår och är jättenöjd efter bara en tvätt! Jag såg resultat direkt verkligen. Dessutom så vart mitt hår jätte lent och fint! Man ska ha den i håret i 3 - 10 minuter och jag var lite otålig och tog ut den ganska snabbt, ändå vart det jättebra (jag har läst att vissa har den i 30 min för extrema skillnader) Kommer att fortsätta använda denna en gång i veckan för att inte det ska smyga fram några gula toner i mitt kalla blonda hår. 
- 1 Comments Posted in: Skönhet








cravings just nu

Svensk tenn, Meotine och Monki
1. Sammets linne / 2. Kuddfodral svensk tenn / 3. Patches / 4. Meotine fur jacka / 5. Sthlm queens bok6. Marmor glasunderlägg / 7. Matta / 8. MAC strobe kräm  /  9. Ruth & joanna stol
 
Om ni vill veta vad som pågår i mitt huvud just nu, så har ni en ganska klar bild ovan, haha. Nej men detta är saker som jag går och tänker på att att jag vill ha i min ägo just nu. Dessa linnen är såå fina och jag älskar sammetsmodet just nu. Vill klicka hem den ljusa! .. Okej denna jacka i grön färg är den perfekta höstjackan jut nu och skulle kompletera min jackkollektion extremt bra. Denna stobe kräm skulle vara fin att ha så man får mer lyster i ansiktet, känns som det behövs nu när det är så mörkt ute.. Även läst mycket gott om denna bok som handlar om tre bästa tjejkompisar ifrån Sthlm som är hopplösa på att ta hand om sig själva, men fantastiska på att ta hand om varandra! Någon som läst den?
- 0 Comments Posted in: Mode








charkisar och idol

Godaste helgmaten
Kolla vad gott vi åt här hemma igår. Jag, Mia och Emil kollade idol, drack vin och åt lite charkisar. Det här kan vara en va de godaste "rättera" man kan äta ju. Jag som älskar allt sånt här - ost, oliver, karre, melon, ölkorv och vitlöksbröd osv. Kan även säga att det blev massa gott över till frukosten idag. Nu ska jag hämta ut ett paket och sedan ta lite bilder till bloggen. Ikväll har jag inga planer så jag tänkte ta en promenad sedan göra min undrbart goda nyttiga chokladbollar.
 
Ha en mysig helg!
- 1 Comments Posted in: Vardag








Träningskläder

Favoriter på nätet just nu
1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6
 
Jag är så sugen på att beställa lite träningskläder. Nu när det börjar bli mörkare ute behöver man all extra motivation man kan få till att orka ut på en runda eller att ta sig till gymmet. Nya träningsskor eller kläder är det bästa enligt mig då! Kollat igenom lite olika sidor som har snygga träningskläder och hitta några favoriter. Diggar den röda jackan som jag gärna vill ha när jag är ute och joggar. Men skulle även vilja ha det första gråa setet då tightsen är så snygga! Malin har köpt dem och dem är såå snygga på.
 
Förresten har ni tips på bra klipp för yogaträning på Youtube? Är klar med mina 30 dagar som jag testat!
- 1 Comments Posted in: Inspiration








frisörbesök hos ida

En kall blond balayage
ÄH alltså jag dör! Ser ni vilken skillnad? Ser ni hur tråkigt och slitet mitt hår innan ser ut (måste dock säga att det blåste som tusan på vägen dit, därav allt det ruffsiga heh) och att min blonda färg går mer och det varma hållet? I vanliga fall brukar jag toppa och slinga utväxten. Men jag har varit så trött på mitt hår länge nu, både på färgen och längden. Så idag klippte jag av en rejäl bit och gjorde en kall blond balayage. Det ser till och med ännu kallare ut i verkligheten än på bilden. Jag är verkligen jättenöjd och Ida på Tottes här i Enköping är grym på att förstå hur jag vill ha. Men såhär nöjd som jag är med håret idag har jag nog aldrig varit.
 
Nu ska jag komma ihåg att använda Smartbond som jag fick med mig hem, när man googlar så står det att det är "det nya Olaplex" fast mycket bättre. Ida gjorde dem två första stegen i behandlingen på salongen och mitt hår är sååå lent. Dessutom ska jag köpa mig Maria Nilas silver schampoo så jag behåller denna kalla ton som jag älskar.
- 1 Comments Posted in: Vardag








Mall of Scandinavia

Icha Icha / R.O.O.M / &Other stories
Vi åt lunch på Icha Icha där man får välja mat i tre steg. Först bas, sen protein och sen sås. Jag valde nudlar med kyckling och teriyakisås. Önskar dock att jag tog lax och zuccinipastan i efterhand då det såg mycket godare ut haha. Men något att testa om ni är där! 
 
Vi var inne på R.O.O.M som har alla mina favoriter i inredningsväg. Här köpte jag en marmorplatta som jag kan visa någon annan dag. Dem har så mycket fint där. Var även väldigt nära på att köpa med mig denna Äng vas ifrån Klong som jag så länge velat ha men hade så tungt att bära redan haha..
 
Älskar att gå runt på &Other stories och kolla bland deras skönhetsavdelning. Någon som testat deras scrub därifrån? Är sugen på att köpa någon, men dem har så sjukt många olika dofter. Här köpte jag äntligen(!!) en fin plånbok.
 
Känns som jag vill säga godmorgon även fast klocka är mitt på dagen, är fortfarande helt slut i kroppen efter hela dagen igår på Mall of Scandinavia. Vi kom dit runt 11 och hann precis gå klart alla butiker vi ville till innan dem stängde kl 20.00. Det är så sjukt stort! Jag hittade dock inga höstkläder alls, vilket är trist då jag hade velat köpa lite varmare tröjor osv, men sist jag var där så kom jag också hem utan några kläder och bara andra grejer. Vet inte om jag har blivit mer kräsen efter allt internet shoppande eller om dem har för litet utbud av kläder i alla butiker, då dem flesta butikerna är ganska små, men många. Till och med på NAKD som jag älskar på nätet så fanns bara sånt som jag inte tycker är fint. Däremot hade dem jättebra inredningsbutiker och jag hittade en perfekt plånbok!
- 2 Comments Posted in: Vardag








i wanna drive a faster car

 
Hej! Idag direkt efter jobbet så åkte jag nästan direkt ner till stan för att hinna köpa sushi innan dem stängde. Nu kollar jag idol och laddar inför imorgon när Sandra och jag ska åka till Mall of Scandinavia. Är jättesugen på att shoppa lite höstkläder och är i stort behov av en ny plånbok då jag haft mina kort i en plastficka för kort länge som nu har gått sönder. Stör mig dock på att alla plånböcker ska vara så avlånga.. vem kom på det?
 
Ikväll vill jag även tipsa om min nya favortilåt som jag lagt till på min spotifylista, man blir så taggat på livet när man hör den!
- 0 Comments Posted in: Musik








6 stycken ikea hacks

Gör om dina ikea möbler
 
1. Superfront.com - Det här företaget skräddarsyr jättefina fronter, handtag och ben för dina ikea möbler. Hur coolt som helst att man med en gammal tråkig ikea möbel, kan göra så snygg med lite fix. En 2.0 version av möbeln helt enkelt, haha. Man kan välja massor av olika fronter och färger, så att den ska bli precis som du vill. Det här är nog mitt favorit hack! Riktigt snyggt!
 
2. Byt ut benen - Bara genom att byta ut benen på tex din soffa eller skrivbord så får möbeln en helt ny stil och känsla. Kolla in Prettypegs som säljer fina ben till olika ikea möbler. Du kan göra denna enkla förändring för att få en mer personligare och unikare möbel för ditt hem. Om jag hade synliga ben på min soffa hade jag valt att byta till snea ben som syns mer, ser så stilrent och städat ut, om ni förstår vad jag menar.
 
3. Bemz.com - Om du känner för en rejäl förändring men inte vill slänga favoritsoffan så kika in denna sida som syr kläder till alla olika ikea möbler. Deras senaste tillskott är kläder i sammet och jag älskar hur lyxig soffan blir av denna nya klädsel! Man kan även köpa matchande kuddar. 
  
4. Handtag - När jag tröttnade på mitt rum när jag bodde hemma så målade jag om mitt nattduksbord och satte dit nya handtag. En sådan liten grej som att byta ut handtagen som alltid suttit där, gör stor skillnad. Kolla på bilden vilken annorlunda känsla man kan få. Superfront har jätte trendiga, annars finns det på de flesta inredningsbutiker. 
 
5. Dekorplast - Det har länge varit populärt att köpa dekorplast för att göra inredningsdetaljer och möbler snyggare. Speciellt i marmor, men det finns massor av olika snygga dekorplast att snygga till detaljerna med. Såg att bloggaren Mathilda Lundquist pimpat sin kakelvägg i köket, blev så stor skillnad! Leta upp en plast i matt marmor för en verkligare känsla att sätta ovanpå ett tråkigt nattduksbord, om du tycker en i äkta marmor känns för dyrt, kommer bli super snyggt. Kolla tex hur snyggt Petra gjorde HÄR.
 
6. Guld/mässing spray - Med hjälp av en billig spray så kan man måla om allt möjligt för en lyxigare stil. På bilden ovan har man tagit den transperanta stolen Tobias och sprayat om underredet för en lyxigare känsla. Mångar har nog även sett att folk gör om sina möbler ur serien vittsjö med hjälp av lite spray. Se tex HÄR
- 1 Comments Posted in: Inredning








pyjamas trenden

Bekvämaste trenden någonsin
 
Man hade väll inte kunnat tro att pyjamasen skulle gå och bli en jätte stor trend? Man börjar se det mer och mer på modebloggar och på catwalken, och jag älskar det. Jag personligen äger inte många blusar, men denna trend gör så att jag vill köpa varje silkesblus i stan och matcha med allt ifrån vanliga jeans till vida byxor. Dessvärre så måste jag säga att det är faktiskt inte många butiker som snappat upp denna trend lika bra som jag trodde. Vilket är tråkigt. Detta kollage tog lååångt tid att hitta lite plagg till. Mest pyjamasinspirerat hittar man idag hos Asos eller NAKD. Tummen upp!
 
 
Mina favoriter är den blommiga (väldigt dyr!), den röda ifrån Asos och den rosa. Kolla hur snygg den rosa är till en outfit HÄR. Dör så fint material och med öppen nacke.
- 0 Comments Posted in: Mode








skönthetstips

Veet hårborttagningskräm
Finns bla HÄR. Dem finns i olika dofter och varianter, men alla funkar bra, den här ovan doftar jättegott!
 
Jag måste tipsa er om ett litet beutyhack som jag använder mig av - hårborttagningskräm. Alla tjejer (och killar?) har nog stött på röda prickar/rakutslag runt bikinilinjen eller under armarna. Mitt bästa knep för att slippa det är att istället för att använda rakhyvel på dessa känsliga områden, är att använda Veets hårborttagningskräm. Det blir exakt samma reslutat som när du rakar dig. Du smörjer in dig och låter det sitta på några minuter sedan så skrapar du bort hårstråna med en plastskrapa du får med, ingen risk alls att råka skära sig eller få irriterad hud. Väldigt smart! Dem här har ju funnits flera år men det är inte många som är bekanta med denna typ av produkt känns det som. Denna underlättar verkligen min vardag och känns väldigt simpel och smidig! Det bästa är att slippa röda prickar.
- 0 Comments Posted in: Skönhet








Sanna Hyvärinen, 21, Enköping.

Jag är besatt av mode, naglar och shopping. Om jag inte bloggar så hittar ni mig ute i klädbutikerna, hos min fina pojkvän, på promenad, på ett café eller myser med mina fina vänner. I min blogg hittar du allt om vad som inspirerar mig. Jag bjuder på shoppingtips, inspirationsbilder, mode och snapshots ur min vardag.