Fashionjoint

vintriga nagellack

SAO PAULO / MySweetHeart
 
Godkväll! Idag åkte jag hem en timme tidigare ifrån jobbet, då jag inte tog någon lunch. Det var fortfarande ljust ute när jag var påväg hem och jag har märkt hur mycket piggare jag är ikväll på grund av det, så stor skillnad. Så efter maten har jag både storstädat, dammsugit och fotat till bloggen. Skönt! Dock så är det kolsvart ute nu igen så thanks god för systemlampor.
 
Jag vill visa min två nagellack jag köpte i helgen. Jag tycker dem passar årstiden bra, med lite mörkare nyanser. Den röda ser exakt ut som en nyans jag älskade att använda under min nagelterapeut utbildning. Föredrar denna blodfärgade nyans (förlåt ordvalet haha) istället för en klassisk röd. Så mycket finare! Den blåa var också en fin nyans som jag inte har sedan tidigare, dock så är jag inte ett jätte stort fan av blått, så kommer kanske tröttna på den snabbare.
- 0 Comments Posted in: Skönhet








trend: ruffles sleeves

Volanger på armarna
Den senaste trenden som jag älskar är volanger på armarna. Jag har tidigare haft svårt för volanger på allt och det är inget som man hittar i min garderob. Det brukar oftast vara längst ner på toppar och klänningar och det är inte något jag tycker är så snyggt. Men i denna variant på armarna så blir det mer stiligt. Om ni förstår vad jag menar. Jag älskar vanliga plagg men som sticker ut lite och det tycker jag denna trend gör. Helt perfekt till vardags ju, men i beroende på material så kan det bli som en finare blus med. Jag tror att vi kommer se mycket av detta till våren. Fanns mest dyrgripar på nätet:
 
1 / 2 / 3 / 4
 
 Tipsa gärna om ni har sett fler billigare varianter någonstans! 
- 0 Comments Posted in: Mode








Julklappstips no.2

1. Tröja / 2. Läderkrok / 3. Kaffeadventskalender / 4. Designish box, premunation på inredning / 5. Chef's box, premunation på matprodukter / 6. Stone mobilladdare / 7. Handskar / 8. Klocka / 9. Glasunderlägg (finns även i tex muggar, ägg glas mm) / 10. Bond duchtvål / 11. Livsstilsnecessär / 12. Plånbok / 13. Salt och peppakrvarn / 14. Öl bok / 15. Premunation tidning / 16. Kaffe togo mugg / 17. Bricka  
 
Jag tycker personligen att köpa julklapp till pappa är svårast. Det känns som pappor har allt och inte har så mycket andra cravings, förutom om dem kanske har någon speciell hobby då. Ett säkert kort är en bra bok, en upplevelse/konsert och jag älskar dessa premunationsboxar i olika slag. Jag ser framför mig att ingen annan blir gladare än att få hem en box fylld med saker än en pappa, som en överraskning mitt i vardagen :) Skulle även vilja ge min pappa denna snygga läderkrok och bricka. Vad ska ni köpa till er pappa? Jag vill ha ännu mer tips!
 
Ps. Om du på rktigt har en pappa som har allt så köp dessa tandpetare, som smakar whiskey och är lyxigt förpackade.
- 2 Comments Posted in: Tips








i mina hörlurar

 
- 0 Comments Posted in: Musik








pyjamasinspirerad blus

/ Från NAKD
Jag har tidigare bloggat om pyjamastrenden. Efter det så har jag letat efter ett snyggt pyjamasinspirerat plagg som skulle passa mig, men det var svårt att hitta en som jag gillade. Så jag slutade leta men här om dagen så hade NAKD fått in så mycket fint och även denna toppen. Jag klickade hem den direkt! Riktigt skön outfit och stilsäker är den också. En "pyjamasskjorta" kan ju bli väldigt fel till fel saker men såhär så tycker jag det känns helrätt. Håller ni med?
 
 
Alltså perfektion enligt mig och en bra blanding av vanlig topp, men ändå lite pyjamasaktig. Det ser ut som på bilderna att den är i något silkmaterial, men den är som en blandning av vanligt tyg men ändå blankt, haha.. Jättefin på! Det finns så skilda åsikter om denna trend, när jag sa till mamma att de är köpt på den vanliga topp avdelningen för det här är mode nu så sa hon sen med skeptisk röst "Är du säker på att den inte är ifrån sovavdelningen?" (som att det skulle göra något meen, haha :) Emil tycker den var jättefin! 
- 0 Comments Posted in: Shopping








mysig lunch på stan

Pink lemonade & pesto/mozarella toast
Idag har jag hunnit möta upp mamma för att ta en lunch på stan. Vi delade bara på en grillad smörgås med pesto och mozarella, för ingen av oss var så hungrig. Vi satte oss vid fönstret och kollade på alla som gick förbi utanför. Varför är det så mysigt att sitta och spana på folk ifrån ett fönster? Måste vara för det är så varmt inne och kallt ute, haha. Vi snackade allt ifrån jobb till semester, då mamma ska till dominikanska över jul.. Vet ni vad jag har kommit på? Det är sååå mysigt att fika och något jag måste unna mig mer nu i vinter.
 
Nu ska jag sätta på julmusik (bästa som finns!!) och planera vad vi ska handla inför hela veckan. Det blir bla hemmagjord cesarsallad, thaisoppa, falafael och linsgryta i veckan. Är det något som ni vill ha recept på?
- 1 Comments Posted in: Vardag








julklappstips no.1

1. Vinguide tavla till köket / 2. Mysig kofta / 3. Lyxigt bokstopp / 4. Träningsskor / 5. Lampa / 6. Spa presentkort / 7. Armband / 8. Flattered tofflor / 9. Badsalt / 10. Plånbok / 11. Marmor ljusstake / 12. Woodwick ljus / 13. Guldiga salladsbestick / 14. Svensk tenn te / 15. Foreo play / 16. Fin ljusstake / 17. Svensk tenn kudde
 
Det börjar närma sig jul.. även om det känns långt borta nu när snön har smält. En av er läsare kommenterade och ville att jag skulle tipsa om julklappar. Självklart kan jag göra det. :) Så nu några helger fram till jul så kommer jag tips om julklappar till olika personer. Först ut är våra älskade mammor - kolla vad mycket fint man kan köpa till henne! Jag blir så glad av allt i kollaget, hittade så mycket perfekta julklappar som jag tycker är mammiga, haha. Mest av allt gillar jag tofflorna, bokstället, guldiga ljustaken och woodwick ljuset som låter som en brasa. Min mamma skulle bli såå glad för vad som helst av detta.
 
Har ni bestämt vad ni ska köpa till er mamma?
- 1 Comments Posted in: Tips








favoriter inom inredning

Cravings just nu
Hur snygga är inte dessa tre olika inredningsdetaljerna? Jag suktar såå mycket efter dessa vita stringhyllor. Men det är något jag får fundera på när vi flyttar till lite större. En annan sak som jag sett på mer och mer bilder är att istället för att ha en blombukett i vas är att köpa en bukett eucalyptus och jag som inte brukar vara förtjust i bara gröna växter tycker detta är riktigt snyggt. Ska kolla efter det i helgen.. När det gäller dem bruna tvålpumparna så har vi för länge sedan köpt ett par snygga ifrån Lagerhaus som vi har på bänken i toan, kan ju vara det enda inom städ som är snyggt att ha framme. Luktar gott gör dem också!
- 0 Comments Posted in: Inredning








teadventskalender

Världens mysigaste kalender idé
Kolla in på vad jag ska köra på december ut - en teadventskalender!
 
Om bara två veckor så är det december och då börjar man räkna ner till julafton på riktigt. Jag älskar hela grejen med att räkna ner till julafton och att man maxar mysfaktorn dag för dag ju mer det närmar sig. Julbak, pynta granen och dona med klapparna. (Iiih jag ryser i skrivande stund!)
 

En annan grej jag älskar är att kolla julkalendern och att ha en adventskalender att räkna ner med. Jag brukar alltid ha en i choklad, men i år kör jag på en grej jag länge velat testa – en teadventskalender. Kan ju vara världens mysigaste kalender idé. Förstår ni hur mysigt det kommer bli att vakna upp varje morgon, koka vattnet och ta upp och läsa dagens tepåse ur denna lilla kartong?

 

Tet är jätte fint packat med små påsar för varje dag men en text på och vad det är för sorts te. Jag kommer bla dricka smaker som heter vinteräpple, fudge och första snön. Det är olika sortes te allt ifrån gröna till rooibos. Det bästa är att om man hittar ett te som man älskar, så kan man enkelt klicka hem en stor påse av just den smakensen. Förresten såg jag att det finns en liknande variant för dig som är kaffeälskare.
 
Jag kommer om någon vecka göra ett inlägg med olika adventskalendrar.
- 0 Comments Posted in: Vardag








little liffner för net-a-porter

Armégrönt & plommonlila
Kolla in dessa väskor!? Perfektion enligt mig med en välgjord väska. Dessa kommer ifrån en kollektion som svenska Little Liffner har gjort för Net-a-Porter. Jag älskar ju mauve färgat och suede material. Känns som dessa väskorna är gjorda för mig. Min favorit är den här väskan. Dock så kostar ju väskorna runt 3000 kr och uppåt. Tomten?
 
Alla väskorna finns HÄR.
 
- 0 Comments Posted in: Mode








pyjamas pants

röd/blå ifrån H&M
Finns att köpa HÄR.
 
Om man kollar in i min garderob så ser man att jag verkligen älskar loungewear, går aldrig runt i jeans hemma utan sätter direkt på mig ett par sköna leggings eller mjukisbyxor. Det kan jag väl inte vara ensam om? Mitt senaste tillskott är dessa mysiga pyjamasbyxor ifrån H&M. Dem är jätte sköna och känns mycket finare att ha på sig än ett par vanliga mjukisbyxor. Kan verkligen se framför mig att jag använder dessa runt jul med en kopp varmchoklad i soffan. Synd att dem inte hade en matchande pyjamas topp.
 
Nu ska jag locka håret för ikväll ska jag på trettioårskalas. Ska även försöka hinna ner och hjälpa Emils bror och flytta.
- 0 Comments Posted in: Shopping








drömlägenhet till salu

Bergsundsgatan 19 / Södermalm
Tror jag dog lite när jag såg bloggaren Emma Melins lägenhet som ligger ute för försäljning. Hon har verkligen lyckats med stylingen. Den här har allt min drömlägenhet ska ha. Marmor kök, kall fiskbensparkett, en mysig balkong och den perfekta gråa färgen i sovrummet. Behöver man något mer? När jag ser dem här bilderna så blir jag sugen på att göra vår balkong lika mysig. Vill ni se fler bilder så gör ni det här.
 
Jag hoppas ni har haft en bra dag och jag vill be om ursäkt för dålig bloggning dem senaste dagarna. Jag ska verkligen försöka förbättra mig, men inspirationen är inte på topp när man kommer hem trött om kvällarna.
- 3 Comments Posted in: Inredning








angelica blick x bikbok

Släpper en andra kollektion
 Några av plaggen ur kollektionen, se hur dem ser ut på här eller här.
 
För två år sedan släppte Angelica Blick en kollektion ihop med Bikbok. Nu är det dags igen! Jag är så taggad på den här andra kollektionen, då jag älskade hennes tidigare. Då köpte jag ett par perfekta svarta kostymbyxor och jag har kvar dem än och älskar dem! Den här gången hoppas jag på att komma hem med dem perfekta lite oversize jeansen.
 
Nu kommer plaggen gå i färgerna beige, army grönt, rost och vitt. Om den tidigare kollektion var mer kvinnlig så kan man säga att denna är mer street wear och det är väl precis så som Angelica själv utvecklats sin klädstil tycker jag. Snygga färger, men jag själv kan tycka att vissa av dessa kan vara svåra att matcha med resten av garderoben. Men jag ser så fram emot till på torsdag (10/11) då allt finns i butik och online!
- 3 Comments Posted in: Mode








new reptile purse

/ &Other stories
Ifrån &Other stories
 
Här är min nya fina plånbok som jag köpte för några veckor sedan. Den är perfekt storlek, på baksidan är det plats för korten och innuti har jag plats för nycklar och sedlar. Vet inte om det är jag som varit kräsen, men jag har haft väldigt svårt att hitta en plånbok då alla är så avlånga och stora.
 
Nu har jag och Emil precis kommit hem ifrån en långpromenad ifrån hans mamma. Nu ska vi snart till kyrkogården och tända lite ljus, det är så fint där runt halloween, helt magiskt med alla ljus. Efter det ska vi äta middag och spela kort med mina mamma och bror. Imorgon vill jag baka choklad och vaniljbullar! Förstår ni hur gott det kommer lukta i hela lägenheten?
- 0 Comments Posted in: Shopping








trendiga korthållare

Tory Burch & Michael Kors
1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6
 
Såna här accesoarer är jag svag för, snygga korthållare. Hur snygg är inte den första? Nummer fyra är också i så fin mauve färg. Men jag har ju precis köpt en ny plånbok som jag inte visat till er ännu. Men man kan ju byta av med en mindre när man bara ska ha några kort med. 
 
Nu ska jag snart hoppa in i duschen och ta en lååång dusch. Dem senaste dagarna har jag varit så trött och nere efter jobbet, somnat direkt efter maten i soffan typ och orkar inte göra något annat. Det blir nog så på grund av att det är så mörkt nu och att man ställt om klockan och allt.. Längtar till snön kommer på riktigt, då blir det ljust ute och vackrare. Någon mer som känner igen sig?
- 0 Comments Posted in: Mode








Sanna Hyvärinen, 21, Enköping.

Jag är besatt av mode, naglar och shopping. Om jag inte bloggar så hittar ni mig ute i klädbutikerna, hos min fina pojkvän, på promenad, på ett café eller myser med mina fina vänner. I min blogg hittar du allt om vad som inspirerar mig. Jag bjuder på shoppingtips, inspirationsbilder, mode och snapshots ur min vardag.