Fashionjoint

chasing hights

ALMA / KIIARA / JUSTIN
  ALMA alltså. Älskade hennes hit Dye my hair (ni måste lyssna, favorit!) och nu har hon släppt en ny till hitlåt. Hon har alltså släppt tre låtar på fyra månader och alla är så sjukt bra, hoppas hon släpper ännu fler innan sommaren. Jag älskar hennes röst och att hon bara kör på sin egna stil.
 
Påminner lite om hennes låt Gold, som gick på repet heeela förra sommaren på balkongen.
 
Snart 100 000 000 visningar på typ fem veckor säger en hel del. Toppar alla listor och jag förstår varför. Justins röst går så ihop med denna typen av musik. Vem vill inte dansa när man lyssnar på den här?
- 0 Comments Posted in: Musik








sötpotatissallad

Världens godaste sallad kan jag lova, en storfavorit hos både mig och Emil. 
 
Idag har jag startat dagen med en långpromenad och med podd i öronen. Till skillnad ifrån här om dagen när jag bloggade och klagade på vädret så var det strålade sol nu. Och när jag kollar valborg vädret i Uppsala på appen så har det gått ifrån snöflinga till sol, kan inte bli bättre! Till lunch idag blev det en av mina absoluta favoriter just nu - Sötpotatissallad. Så enkel att göra, och den är riktigt god kan jag lova. Väldigt mättande också. Man tror första gången man gör den att man kan behöva sås på sidan av, men nej - fetaosten, saltet och balsamicon gör det så gott ihop med sötpotatisen och resten.
 
 
Recept:
Ungsbakad sötpotatis
Grönkål (med salt och olivolja på)
Fetaost (jag har apetinas vitost i tetra)
Avokado
Tomat
Rödlök
Balsamico
Frivilligt: Majs, gurka, granatäpple, soltorkade tomater
 
Ni måste prova denna! Nu ska jag försöka fota lite saker jag internetshoppat de senaste dagarna så jag kan visa er. Bland annat en sweatshirt, en skepparmössa och en tygkasse.
- 0 Comments Posted in: Vardag








trend - korsetten

Inspireras av Kim K
De ribbstickade kommer ifrån Desordre. / Vad tycker ni om korsett trenden?
 
Denna korsett trend blir bara mer och mer populär. I början tyckte jag den var för överdriven, men nu finns den i så många olika stilar och jag måste säga att jag tycker det är väldigt snyggt beroende på hur man stylar det. Det lixom lyfter hela outfiten om man stylar rätt.
 

Jag tycker det är snyggast är att ha en korsett över en oversize tshirt eller när den är inbyggd i plagget. När man bär ett oversize plagg är det lätt att se rak och bred ut och lixom ”större”. Om man då bär ett korsett bälte över så framhäver man lixom sina naturliga kurvor istället för att gömma dem. Många plagg på marknaden är inspirerade av trenden, här är några..

 

 1 / 2 / 3 / 4 / 5 - Finns även super fina på Asos (kolla här)! 
- 0 Comments Posted in: Mode








illums bolighus

Sett på stan
Dessa ovala vaser har jag bloggat om tidigare ifrån Cooee Design, älskar dem olika nyanserna, känns så trendiga!
 
Finns det något finare än stora maffiga gröna växter?
 
Skultuna har inredningsdetaljer i guld, silver och mässing som är så fina. Finast att ha dessa i närheten av de gröna växterna tycker jag. Gillar dem små "vanliga" ljuslyktorna.
 
Som ni vet vid det här laget så älskar jag patches på plagg. Kommer inte ihåg märket tyvärr.
 
Usch vilket väder. Här i Enköping så spöregnar det, är trött på att vädret är så fram och tillbaka. Nu vill jag ha sol! Ber till vädergudarna att det är strålande sol på valborg.. Idag så har jag och Therese varit till gymmet och även bokat in ett pass till på torsdag som vi ska gå på. Ville visa lite bilder ifrån Stockholm, som jag inte visat ifrån butiken Illums Bolighus. Dem hade så stort utbud och fina saker vart man än vände sig.
 
Förresten det har blivit lite en grej sedan flera år tillbaka att jag visar snaps ifrån butikerna, så jag har nu startat en kategori - Sett på stan. Nu ska jag internetshoppa lite våriga kläder innan vi äter hemmagjord pad kra pao som Emil är en mästare på!
- 1 Comments Posted in: Sett på stan








valborg kläder

NAKD sweatshirts osv
1 / 2 / 3
 
4 / 5 / 6 
 
7 / 8 / 9
 
Pratade med Mia i telefonen för ett tag sedan och planerade lite inför valborg, vi ska till Uppsala då! Så taggad. När jag sa att jag inte visste vad jag skulle blogga om och att jag hade noll inspiration, sa hon "skriv om shopping inför valborg då" för jag satt och länkade henne super snygga tröjor som också var tillräckligt varma för valborgväder. Jag personligen tänker att jag vill ha något liknande ovan som en snyggare sweatshirt och jeans! Tänk er den gröna tröjan till jeansjackan och de svarta slitna jeansen!
- 0 Comments Posted in: Mode








coachella oufits

PALM SPRINGS
Nu har årets första Coachella helg ägt rum! 
 
1. Kenza - Så snygg och enkel outfit, men hennes hairbuns och ryggsäcken gör ju hela outfiten festivalig, eller hur? / 2. Hailey Baldwin - Ser ni att denim är en trend här bland bilderna? Älskar att det ser så trashig trendigt ut och att hon matchar med diamant tightsen ala Kylie Jenner. / 3. Olivia Culpo - Den enda vars jag älskade alla hennes outfits hela helgen. Favoriten! / 4. Angelica Blick - Hon nailade stilrena outfits med svart i fokus. Dessutom så tar hon de absolut bästa bilderna under festivalen, kolla in hennes blogg. / 5. Emelie Natascha, Angelica Blick, Molly Sanden, Janni Deler, Miriam Bryant. / 6. Shay Mitchell - Allt hon har på sig blir snyggt, största girlcrushen just nu.
 
Varje år i samband med Coachella så brukar jag visa upp mina favorit outfits och tänkte även göra det i år. Just festivalmode är något jag älskar och det finns inget roligare än att kolla in vad alla kändisar haft på sig under dessa två helger. Jag kollade igenom så många outfits inför detta inlägg, och just denna helg var det inte många som föll mig i smaken, speciellt inte av mina vanliga storfavoriter som Vanessa Hudgens och Jenner systrarna. Hoppas på mer inspiration nästa helg.
- 0 Comments Posted in: Mode








färgglad väska

Köpt på Mango
Min nya fina väska ifrån Mango (klicka här!).
 
Hej godningar! Hur snygg är inte min nya väska? Första väskan jag har som inte är svart, känns som gul är vårens it färg och jag är så glad att jag köpte denna. Tjejen i kassan sa att den sålt slut två gånger och jag köpte sista i butik, (men finns kvar på nätet).
 
Hela påsken har spenderats med Emils släktingar, så därför har det varit tyst här på bloggen. Vi har haft den årliga påskäggsjakten som jag gör varje år till hans familj, där de springer runt i hemmet och letar påskägg med hjälp av gåtor och bokstäver osv, haha. Sen har vi ätit sjuuukt god påskmat och igår åt vi en libanesisk rätt, tabbouleh med grillad kyckling, som var riktigt god. Jag har tänkt göra den i veckan igen, så det är ett tips om ni vill ha en fräsch rätt med mycket persilja! ..Annars i helgen så har jag kollat klart på serien 13 reasons why och fått se bilder på valparna som fötts och förhoppningsvis så får vi hälsa på dem om en månad ungefär. Dock så blev det ingen tik i aprikos som Emils mamma ville ha, så nu måste vi komma på ett namn till en hane. Hjälp oss? 
- 1 Comments Posted in: Shopping








OH! by kopenhagen Fur

Fin dag i Sthlm / Bag charms
Så snygga!
 
Glad påsk allihopa! Idag efter jobbet så bjöd Mia med mig lite spontant till en liten trip till Stockholm. Jag hade bara tänkt ta det lungt, men när jag väl började fundera så kom jag på massor av saker jag ville kolla på haha.. Vi shoppade lite, kollade på träden i kungsträdgården som börjat blomma och gick till drottninggatan för att se alla fina blommor och bara stå tysta ett tag och tänka på alla drabbade och bara smälta in allt.. Det var verkligen så fint med alla blommor, post it lappat, nallar, fina meddelanden och hundben. <3 All kärlek vinner alltid över allt hemskt.
 
Jag köpte iallafall med mig två toppar, en väska (kolla min instagram, den fina ifrån Mango!), lite akrylfärg och ett par nätstrumpor. En annan sak jag blev jättesugen på att köpa är dessa jättefina bag charms/nyckelringar som jag hittade inne på Illums Bolighus. Men ett STORT minus är att det är äkta päls! ..Nu skrev Emil som inte är hemma att mamma kommit och lämnat två påskägg som är gömda i lägenheten, så nu ska jag leta, Bye.
 
1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7
- 0 Comments Posted in: Vardag








velvet interior

1. Soffa / 2. Soffa / 3. Stolar & puff / 4. Sittpuff
 
Igår hade jag en jätte trevlig kväll med några vänner och vi hade styrt upp en drinkkväll där vi gjorde en varsin drink och bjöd varandra på. Jag gjorde Tom Collins, men kvällens favoriter blev en fizzy bubble drink och blåbärsnyp shoten. Ni kan ju tänka er hur trött jag var imorse och jag låg kvar en lång stund innan Emil och jag beställde kebab, haha.
 
Fortfarande helt insnöad på att ha sammet i inredningen och sedan jag fick veta att Ikea nyligen släppt en sammets soffa och sittpuff i deras STOCKHOLM 2017 kollektion (se HÄR). Så jag har kollat massa inspirationsbilder och det finns inget jag vill ha så mycket som en sån här soffa just nu.. Om ni kollar in länken på Ikeas nya kollektion så kolla in skåpet i rotting och ask också, så sjukt fin.
- 1 Comments Posted in: Inredning








mangos vårplagg

& en stressig helg
Tröja med volanger / Jeans / Väska med spänne / Väska med blad / Tshirt / Omlott tröja / Sneakers / Denim kjol
 

Hej alla fina! Nu sitter jag och kollar lite vårkläder och såg att Mango hade fått in så himla mycket fint. Vill att det ska bli varmare nu så man kan köpa sig en vårjacka och gå runt i sneakers. Blir alltid sugen på mer färg också när solen är framme. Hörrni kolla in denna sjuuukt snygga väska, tror jag bheöver den, haha.

 

Jag hoppas ni har haft en lugn och solig helg och början på veckan. För mig så har helgen varit så hektiskt så det känns som jag nästan hoppat över helgen helt, är så trött! På lördag morgon så befann jag mig i Uppsala för att fixa brynen. Sen snabbt hem igen eftersom Mamma fyllde 50 år och jag hjälpte henne med massa tapasrätter. Av oss så fick hon två saker. Vi ska springa Color Obstacle Rush i Västerås i sommar, ska bli så himla roligt! Ni har säkert hört talas om Colour Run? Tänk er färg och festival men + en massa roliga hoppborgar osv som man ska ta sig igenom. Sedan ska vi även åka iväg och lära oss att dreja och skulptera. På söndagen så städade jag och Emil, bjöd grannarna på middag och hann åka iväg och hälsa på en toypudel. Emil är ju allergisk så vi skulle testa hur det kändes. Det gick toppen! Dem är ju allergivänliga, men vi ville testa ändå! Ni som följer mig på snapchat (@fashionjoint) såg ju hur sjukt söt den hunden var. Såg ut som en liten ruffsig valp, men den var fullvuxen! Så kär i denna ras.

- 2 Comments Posted in: Mode








Sanna Hyvärinen, 21, Enköping.

Jag är besatt av mode, naglar och shopping. Om jag inte bloggar så hittar ni mig ute i klädbutikerna, hos min fina pojkvän, på promenad, på ett café eller myser med mina fina vänner. I min blogg hittar du allt om vad som inspirerar mig. Jag bjuder på shoppingtips, inspirationsbilder, mode och snapshots ur min vardag.