Fashionjoint

favorit serie

Finns på Netflix!
 
Senaste tiden har jag sett många olika serier, men nu vill jag tipsa om en av dem bästa serier jag någonsin sett - Sense8. Det här är en serie helt i min smak som är väldigt spännande hela tiden och verkligen jätte bra! Den handlar om åtta helt olika personer, som bor i olika delar av världen men ändå är sammankopplade mentalt. De upptäcker långsamt att de kan låna varandras förmågor och kunskap och även "hälsa på" varandra. Samtidigt är de jagade av människor som ser dem som ett stort hot. Denna serie Sense8 finns på Netflix!
- 0 Comments Posted in: Tips








under the coconut tree

Fall and crush into me like a wave
 
 
Herregud dagarna här går så långsamt och dessa (snart) två veckor känns som en hel månad. Jag tror det är för man är så utvilad och bara slappnar av hela tiden. En av de saker jag på riktigt uppskattar mest med att åka utomlands är att man zoomar ut från det verkliga livet och får perpektiv på allt/vardagen hemma. Det är som att hjärnan tar en paus från alla vardagliga beslut och man hinner samla alla tankar. Att resa är som att meditera typ haha.. Och juste! Påtal om meditera så ska kanske jag och några andra tjejer här nere ska boka privat lektion med sup yoga class i helgen :)
 
 
 
Här om dagen så åkte vi tillbaka till Nikki beach som jag bloggade om tidigare och hyrde en säng för hela dagen. Tänk er perfekt bakrundsmusik från baren bakom, blandat med vågorna mot stranden. Alltså åhh det var så underbart! Testade även på vattenskoter, såå himla roligt. Nej nu ska jag stänga av, för nu ikväll ska vi på fin restaurang med några, då en fyller år! Ha en fin helg!
- 4 Comments Posted in: Aruba 2016








bli en economista 2016

Mina spartips $$$
Jag har alltid fått höra att jag är bra på att spara. Kan tänka mig att det inte låter som det här i bloggen då jag bloggar om väldig mkt av mina cravings haha. Och javisst, jag shoppar en hel del också, men det kan jag ju bara göra just pga av att jag alltid har sparat. Jag har sett att många andra bloggare kommit med spar tips och här är mina egna:

 

- Gör en budget - Även om du studerar eller jobbar, börja med att göra en budget. Kolla över hur mycket som du ska lägga på respektive konto varje månad. Tex till sparkonto, resekonto och vardagsutgifter osv. Sätt en rimlig summa som gör att du fortfarande kommer att kunna leva på resten av pengarna. Spara allt ifrån någon hundrlapp och uppåt. Bättre att lägga något än ingenting alls, men överdriv inte summan då kommer du inte hålla dig till din budget.

 

- Nalla inte från sparkontot - När du väl fört över pengar till ditt sparkonto, så låtsas att dem är låsta där, okej? Man tar ALDRIG från ett sparkonto. Viktigaste regeln enligt mig. För varför ska man ens ha ett sparkonto om man tar därifrån. Här är jag stenhård. Tänk inte heller "men om jag tar 500 kr nu så är det okej jag får ju lön om 2 dgr då lägger jag bara in lite extra". Spendera aldrig pengar du inte ännu har.

 

- Ha mål med ditt sparande - Tillexempel att innan sommaren så ska jag ha sparat ihop till mina tex 20.000 kronor eller att du ska ha råd med något du sparar till inom en viss tid. Eller att om ett år så ska jag fixat en till inkomst så jag kan dubbla mitt sparande eller liknande. Lovar att om du har mål kommer du bli mer peppad till att hålla dig till din budget, då det kommer vara så värt i slutändan och du har något att se fram emot.

 

- Små utgifterna är största boven - Se över dina små belopp som du dagligen lägger på tex en läsk, lite godis, ett onödig nagellack osv. Försök undvik dessa! Dessa är dem största bovarna och tro mig det är såå mycket mer pengar än du anar. Sånt kan man bla se i appen Tink eller Sparbankens egna i exakt hur mycket som du slösar på sånt. Tänk själv kanske 200 kronor i veckan på små skit saker? Det är lixom 800 kronor i månaden som man kunde lagt på spar. Men som sagt den summan brukar vara mycket saftigare än du kan tänka dig.

 

 

Andra tips:

- Handla inte när du är hungrig hehe. Tänk själv när du går och handlar när du är mätt så är korgen såå mycket lättare, då är man ju inte sugen på något..

- Varje gång du inte slösar på en läsk så för över den tjugan till spar istället.

- Försök inte äta ute så mycket om du har en tight budget utan ät hemma, det sparar man mycket på!

- När du ska shoppa så sov på saken innan du köper massa plagg. Om du inte kan sluta tänka på plagget, så kan du köpa det. Men vänta iaf 3 dagar om du har den möjligheten. Detta är nog det jag är sämst på och ångrar såå många köp. Mest för att jag oftast shoppar i Västerås och Stockholm och då kan man inte bara ta tåget dit igen någon dag efter.

- 0 Comments Posted in: Tips








peony swimwear - bikini tips

Bikini mode för stranden
1. / 2. / 3. / 4.
 
Som jag sagt tidigare så är jag en sucker för bikinis. Vissa är det för skor och väskor osv. Men nej, bikinis vill jag ska översvämma min framtida walk in closet, hehe. Typ hälften av alla konton jag följer på instagram är bikinirelaterade. Dessvärre så fastnar jag för dem som kostar över tusenlappen, som dessa ovan. Baddräkten är den snyggaste jag sett någonsin. Ett måste ha till sommaren.
- 0 Comments Posted in: Mode








one happy island

Världens godaste sushi
 
Lägg märke till flugan på morotshögen som attackerade våran man hela tiden och är med på typ varje bild jag försökte ta.. Fick på riktigt mjölksyra i armen pga allt viftande.
 
Ända sedan vi kom hit så har jag tjatat om att vi ska åka till sushi restaurangen Gari & wasabi som folk tipsat mycket om på nätet. Så idag efter lite sol och bad, så tog vi taxi dit och beställde in tre olika sortes sushi. Det var den absolut godaste sushin jag någonsin ätit (+ Mogges i Enköping) och jag hoppas vi hinner förbi en till sväng innan vi ska hem.
 
Nu ska jag kika lite på mobilen i sängen och sedan försöka sova.. grannarna på rummet precis brevid har så högt sex så det är sjukt! Skämtar inte haha kolla min snapstory @fashionjoint haha!
- 0 Comments Posted in: Aruba 2016








aruba life

Slappa kläder och solbränna
Fråga mig inte vad Emil gör i bakgrunden, haha
 
Slapp klänning ifrån Lindex
 
Dem senaste dagarna har bara bestått av god mat, sol och bad, så det har inte varit så mycket att ta kort på. Vi har hunnit vara på en butterfly farm, vilket var häftigt då det kyllade av fjärilar i massa olika färger som satte sig på en. Idag har vi promenerat till Eagle Beach och badat i flera timmar, tog med min kamera, men glömde batteriet på hotellrummet, smart :) Imorgon tänkte vi snokla igen och hitta på lite roliga aktiviteter. Då ska kameran med! Nu ska vi promenera till ett sushi ställe!
- 2 Comments Posted in: Aruba 2016








30 dagar av yoga

 
Senaste månaderna har jag varit mer sugen på att testa yoga. Speciellt då det är så populärt med stand up yoga här i Aruba som den svenska Yogagirl gjort känt här, där hon bor. Jag har sett att många bloggare skrivit och tipsat om denna serie på youtube, där man under 30 dagar kör ett yogapass på ca en halvtimme varje dag. Känns som en bra start för en nybörjare som mig. Behöver bara införskaffa en yogamatta. Jag har redan en perfekt spot i vardagsrummet jag vill ha den!
- 0 Comments Posted in: Inspiration








tunnbröds chips med choklad

Mitt största craving just nu
 
Låt oss prata om hur goda dessa är. Ni som känner mig vet att jag älskar alla sortes chips (haha tjooock) och nu har jag fastnat för dessa. Det är tunnbrödschips som är jätte spröda och salta, åhh jag som älskar salt i mängder. Även chokladen är så god på dessa och när man börjat äta kan man inte sluta. Ni måste inför nästa helg (eller mitt i veckan såklart!) köpa dessa och testa, dem finns på ica och kostar 50 kr/st. Jag lovar att dem kommer ta slut först.
 
Såg nu på deras hemsida att dem har flera olika varianter som typ nachos, samlami och rotfrukter också i tunnbröd. Ni förstår inte sprödheten på dessa och ni måste testa dem :)
- 0 Comments Posted in: Tips








malmok snorkling

 
 
PÅ RIKTIGT, ser ni hur turkost transperant vattnet är? Aruba är så vackert! 
 
Idag startade vi dagen med att åka och snorkla på ett av dem bästa ställerna här på Aruba. Gud vad jag älskar att snorkla, det är som en annan värld under vattnet och vissa fiskar är såå fina. Förstår varför det är top 10 bästa snorkling i världen! Glömde ta med mitt vattentäta skal till mobilen, men får komma ihåg det nästa gång. Efter några timmar så kom det stora båtar med folk som också ville snorkla där. Då drog vi oss mot hotellet igen. Nu sitter vi här med acn på hotellet, vi har bränt oss så mycket även om vi smörjer in oss hela tiden, haha. Får köpa spf 120 här ist för fjuttiga 30 som vi haft från med från Svergie. Ikväll ska vi ut och äta och dricka med några vi lärt känna här.
- 2 Comments Posted in: Aruba 2016








4 väskfavortier

The black little bag
Alla ifrån Zalando - 1. Tosca Blu 2. Karl Lagerfeld 3. Dorothy Perkins 4.Even&Odd
 
För många väskor kan man nog inte ha.. Men det som hindrar mig är nog platsen. Jag har inte direkt någonstans där jag förvarar mina väskor. Nu står dem intryckta i garderoben. Längtar tills vi flyttar till större. Som jag hoppas vi gör inom en snar framtid. Hur förvarar ni era väskor? Gick iaf och blev lite kär i dessa fyra modeller ovan. Så fina. 
- 0 Comments Posted in: Mode








nikky beach

Frukosten igår
 
Godmorgon! Nu ska vi strax gå ner och äta frukost och jag funderar på att ta en hel tallrik med bara vattenmelon, haha finns det något godare? Man är inte sugen på mycket annat när det är så varmt.
 
Igår efter frukosten så åkte vi ner till huvudstaden Oranjestad, och gick runt där hela dagen, fanns mest märkesbutiker, men även Victorias Secret och Bath and Body Works mm. Efter det så tog vi oss till en jättefin lugn liten strand, Nikki Beach, med lyxiga sängar på stranden och med två restauranger precis bakom, som till och med hade pooler. Vi åt bara mat där igår, men tänkte hyra en säng någon dag i veckan och ligga där hela dagen!
 
 
 
 
 
Visst ser det helt perfekt ut?
- 4 Comments Posted in: Aruba 2016








Svensk tenn - stockholm

Mälaren och saltsjön
 
 
En sak jag önskade mig i julklapp var dessa fina underlägg ifrån Svensk tenn till köksbordet. Jag har velat köpa dem så länge och gått och klämt och kännt på dem i deras butik i Stockholm till och med. Dem är inte i vanlig tunn plast som underlägg brukar vara, utan dem är tjocka med en fin tunn grå filt på undersidan.. Känns så lyxiga! Av grejerna jag önskade mig i julklapp var detta en av dem sakerna jag ville ha mest - så fick jag dem, så tacksam och såå fina! 240 kr / 2 pack här!
- 1 Comments Posted in: Mode








aruba - palm beach

Turkost vatten och vita stränder
Poolområdet på hotellet vi bor på, The Mill
 
 
 
Nu har vi varit på Aruba ett dygn och idag har vi legat och solat vid poolen och på stranden Palm Beach som ligger 5 minuter från vårt hotell. Hur vackert? Turkost vatten och kritvita långa stränder, men fin musik i bakgrunden. Blivit framröstad som en av världens vackraste stränder en gång. Det är väl här vi kommer spendera dem flesta av våra timmar här, och såklart åka runt på utflykter med :) Det är helt sjukt hur mycket man njuter av värmen när man lämnar Sverige för snö.
 
Nu ska vi gå ner till poolområdet igen och ta det lungt innan vi går ner till en stor fest pir på stranden, som man ser lite på bilderna ovan som har super bra musik, drinkar och mat! Vi hann förbi där en snabbig igår efter vi kom hit. Super mysigt precis vid vattnet!
 
(Förresten så ligger vi 5h efter er så blogginläggen kanske kommer upp på lite knasiga tider.)
- 2 Comments Posted in: Aruba 2016








nu åker vi till karibien

Hej då Sverige
Nu är allt klart! Inatt klockan 4 kommer bussen och flyget lyfter klockan 7. Idag har Emil och jag varit och handlat godis och tidningar vi ska ha med på planet. Vi har även såklart packat det sista och jag har gjort tidsinställda inlägg till ungefär varannan dag. Sedan så kommer jag såklart uppdatera där nere så mycket jag kan. Vi får hoppas internet är bra.
 
Känns som det kommer gå så snabbt när vi flyger då det är direktflyg + att vi laddat med filmer, podcast, godis, uppdaterat maten på flyget, spel, böcker och allt möjligt. Jag ska lägga mig nu så jag får sömn innan vi ska upp igen. Nästa gång vi hörs så är jag i Aruba! Woooop :)
- 3 Comments Posted in: Vardag








en dagens lista

 
Dagens smink: Detta är ett tidinställt inlägg men känner jag mig själv rätt så har jag använt det vanliga, min nya concealer jag bloggade om, anastasia countor kit, lite mascara och mitt favorit läppstift från gerard med läppennan från lindex. Som på bilden ovan, som tyvärr är svart vit..
 
Dagens planer: Jobb och direkt efter det hem och börja packa och skriva ut biljetter och fixa tidsinställda inägg till bloggen inför resan! Ska även skicka tillbaka en bikini som jag beställde som företaget skickade i helt fel bikini. Vill även hinna träna en gång innan jag åker också, då jag vart så förkyld denna vecka så inte vågat. 

Dagens humör: På fredagar är jag alltid jätte glad då är det fredagsfika deluxe på jobbet, med allt ogtt man kan tänka sig - massa gott pålägg, brie, juice, färskt bröd och snacks. Sånt som jag är svag för. Dessutom har jag fått resfeber och kittlingar i magen inför resan. Igår bokade även Emil och jag lyx mat till flyget och fick veta att vi fick platser precis vid fönstret. Så skönt! Har även laddat ner massa film till hans dator, så dessa 10h kommer kännas som 5!

Dagens längtan: Ska förbi Kicks innan jag åker hem och hämta ut mitt anastasia dip pomade som jag beställt och även kolla efter ett läppstift från mac som jag hoppas dem har. Ska även förhoppningsvis hämta ut espadrillos skor utan häl från Nelly som jag beställt. Längtar även efter min hund Jeffery!
 
Ha en fin dag!
- 1 Comments Posted in: Mode








some new kicks

Till den sportiga looken
 
1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7
 
När allt slask försvunnit och våren kommit (fårhoppningsvis lagom till jag och Emil kommer hem från Aruba) så ska jag köpa mig ett par nya sneakers. Dum som man är så råkade jag tvätta mina andra så dem krymte i hälen. Hade gjort det med mina free run så trodde man kunde göra det med alla, hehe.. Älskar verkligen nike modellen thea och även pegasus '83, som båda finns i kollaget ovan. Det bästa är att det att när det är Nike så är det så stort utbud på färger. Har du någon favorit?
 
Kolla mitt inlägg med en annan stor faaavorit - yeezy skon! Som släpper 6 nya färger på alla <3 dag!
- 0 Comments Posted in: Mode








GB glass nyheter 2016

1. Sandwich Break / 2. Twister Bär / 3. Lakritsdröm / 4. Kingis Crumble / 5. Solero Red Berries / 6. Oreo Sandwich / 7. Magnum Double Peanut Butter / 8. Magnum Double Caramel / 9. Feast Snack Bar / 10. Ben and Jerrys Cookie Doug Wich / Se info om alla glassar här.

 

Jag som älskar godis och alla olika nyheter på mataffären tycker att det är jätte spännande när GB kommer ut med årets glassmaker. I år släpper dem 10 nya smaker, jag som är ganska kräsen när det gäller glass hittade två som verkar spännande. Det är Solero Red Berries och Mini Sandwichen, som annars är min favoit genom alla tider. Vilka tycker du verkar spännande? Och vad har du annars för favorit?
 

Enligt testare så har Magnum Double Peanut Butter fått högsta betyg och Twister Bär det lägsta, älskar twister synd att det var just vinbär, som jag inte är så förtjust i. Vill att det ska bli vår på riktigt nu så man kan testa alla dessa!

- 6 Comments Posted in: Tips








lisa olsson x nelly trend

22 februari!
Detta beiga set i suede material ovan är min favorit av alla och den ska jag beställa!
 
Fina somriga plagg i spets.
 
Kolla in dessa utsvänga byxor!
 
Även denna svarta topp ser spännande ut! Älskar omlotten.
 
Skriv in 22 februari i eran kalender. Då lanserar en av mina absoluta favoritbloggare Lisa Nilsson en kollektion ihop med NLY Trend. Kolla in dessa slappa plagg som är boho inspirerande, men lagom så man kan ha det till vardags. Iiih! :D Älskar när Nelly samarbetar med alla dessa svenska bloggare. Denna kollektion kommer bli grym, precis som alla hennes outfits.
 
Nu multitaskar jag och lagar våran favorit kycklingrätt, andra gången på en vecka. Är ni intresserade av att se mer recept i bloggen? Detta recept är sååå gott och enkel!
- 1 Comments Posted in: Mode








maybelline instant anti age concealer

Bästa jag någonsin testat
 
Har äntligen fått tag på denna underbara concealer som jag så länge letat efter! Jag har läst så mycket bra om den och kan verkligen säga att detta är den bästa concelar jag nååågonsin testat! Jag har använt den flitigt sedan jag köpte den. Den är så lätt i konsitensen och även att applicera. Denna täcker allt ifrån ringar under ögonen, finnar och blemmor hur bra som helst. Det syns knappast att man är sminkad, det blir lixom som att man är photoshopad, haha. Den håller verkligen bra under dagen med lite puder över sig.
 
Jag velade mellan två färger. Jag köpte den i färgen light/paleBaresso i Västerås som är den enda butiken i Sverige som har denna produkt. Emil var så söt då jag så länge velat ha denna och pratat om den så hade han någon dag innan jag själv köpte den, beställt hem en i färgen fair/clair till mig, som är en aning mörkare. Färgen som passar mig bäst av dessa är light.
 
Det är så skönt att applicera med den här puffen, sedan använder jag en fuktig svamp att dutta ut den med. Resultat blir jätte bra och produkten är perfekt lagom täckande men inte så att den blir kakig eller tjock. Jag är inte mycket för tjocka tunga krämer att täcka ansiktet med när jag sminkar basen och jag har tidigare bara använt Make up stores egna concealer Cover all mix med en liten pensel för att täcka vissa områden, den är en stor favorit hos mig men nu får dessa två delad första plats! (Denna finns även i foundation, om man vill testa det)
 
Och nej detta är inte något samarbete eller något, jag bara verkligen älskar och rekommenderar denna proodukt!
- 2 Comments Posted in: Skönhet








Tips inför långa flygresor

Nästa söndag sitter jag på planet påväg till Aruba (Iiihh!), jag själv ser fram emot flygresan då jag tycker om att flyga för att jag är så förväntansfull och taggad att komma fram typ, haha. Eller ja, det kan bli långtråkigt ibland såklart. Så därför kommer här en lista med några tips inför en lång flygresa: 
 
Snacks - Detta är nog mitt allra bästa restips, haha. Se till att ha överdrivet mycket snacks och godis. Jag lovar, sitt och ät hela resan om du så vill, även om du inte är hungrig. Ölkorv, chips, choklad, riskakor, oliver, ost och kex och plockgodis osv, allt du älskar. Tiden går så mycket snabbare när man bara mofflar allt gott. Promise. Och det är bara tråkigt om man sitter där 4 h kvar och så har det tagit slut.. / MVH Godisråtta
 
Spel på paddan - Emils tips numbero 1, ladda ner massa spel som man kan spela offline på paddan som man inte tröttnar på. Googlade på några - candy crusch, swing copters, swamp attack, dumb ways to die, unblock me mm. Fler tips?
 
Spara hemsidor som PDF - Alla vill väll ha internet på flyget? Vill du också läsa dina favoritbloggar på flyget som jag. Gör såhär. Gå in på bloggen hemma när du har internet på telefonen -> tryck på pilen i mitten i menyn längst ner -> sedan spara PDF till iBooks. Tada! Nu finns hemsidan sparad att läsa när du inte har tillgång till internet. Ett annat tips är ju även att inte läsa dina favoritbloggar på några dagar innan. Så har du läsning för iaf någon timme.
 
Rör på dig - Gå på toa överdrivet mycket (haha låter sjukt ju) eller ställ dig upp någon minut då och då, så du inte sitter mer än du behöver. Kroppen och sinnet behöver nog det, då man får lätt ont i rygg eller rumpa när man sitter still så länge. Detta tips kör jag när jag är i dem sista timmarna och har så långtråkigt att jag typ dör, rör lite extra på mig.
 
Podcast och böcker - I iphone så finns det ju en app för just det. Ladda ner din favoriter att lyssna på. Mina tips är: Måndagspepp, Den fantastiska resan, Mathilda och Andreas blogpod, Ångestpodden och Svenska mordhistorier. Kom ihåg att spara dem på telefonen innan så du kan lyssna på dem offline. Eller ta med en riktigt spännande bok att läsa, men bli inte åksjuk bara som jag lätt blir. Någon som har tips på bra böcker till stranden?
 
Underhållning på planet - Det finns massor av (oftast) spel och filmer på flyget att kolla på när man åker långflyg. Testa alla olika spel och kolla massor av film. En annan kul sak som brukar finnas är ett chattrum med övriga passagerar på flyget. Kul ju tycker jag som är översocial! Ibland kan man även se på nätet innan vilka filmer osv som finns på flyget just nu.
- 3 Comments Posted in: Tips








anastasia glow kit

Skimrig highlighting aka STROBING
Sminkmärket Anastasia har tidigare gjort så contour kitet exploderat på marknaden och typ varje tjej använder sig utav denna teknik där man lägger ljusa och mörka skuggor i ansiktet. Nu har dem släppt ett nytt sorts kit som kallas Glow kit, med bara olika highlighs i. De kommer i varianterna ”that glow” och ”gleam”.
 
Med dessa kan man testa på den nyaste trenden: Strobing, som sägs ta över contour trenden. Det är i princip contouring utan contour med enbart highlighter, men lite mer extremt. En look som ser fuktig, frisk och fräsch ut med massor av glans. Helt utan mörka skuggor eller bronzer. Men med lite rouge. Kommer ni testa den nya trenden?
 
Jag själv nöjer mig med min ifrån Mary Lou Manizer från The Balm som är en stor favorit i sminkväskan! Men tips till er sminknördar där ute som inte vill nöjja er med en, så finns den på deras egna hemsida att köpa. 
- 0 Comments Posted in: Skönhet








the strappy bra

Svart spets med band till alla <3 dag
1. H&M (rea!) / 2. Nelly (kaaap! så jäkla snygg)
 
Det finns så många snygga klänningar, toppar och underkläder nu med denna detalj i form av ett band över bröstet. Så himla snyggt under en vanlig tröja, I love! Eller ett smart trick för oss med mindre bröst. Man kan lätt förvandla alla sina tröjor till en lace up modell. Funderar på att köpa dessa två ovan. Även denna som Moa bär är så snygg. Om ni gillar modellen så kolla in Rebecca Stellas klänningar i hennes webshop!
 
Nej nu måste jag sova, klockan är snart 12 och jag ska upp 6! Jobb, jobb :)
- 1 Comments Posted in: Skönhet








Sanna Hyvärinen, 21, Enköping.

Jag är besatt av mode, naglar och shopping. Om jag inte bloggar så hittar ni mig ute i klädbutikerna, hos min fina pojkvän, på promenad, på ett café eller myser med mina fina vänner. I min blogg hittar du allt om vad som inspirerar mig. Jag bjuder på shoppingtips, inspirationsbilder, mode och snapshots ur min vardag.