Fashionjoint

De perfekta vårskorna

Axel Arigato sneakers
 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7
 
Ett måste för mig inför våren är ett par skor ifrån Axel Arigatos senaste kollektion. Hur kan man inte älska dessa simpla, stilrena och trendiga modellerna? Dem finns i färger och former som passar alla. Jag älskar dem helgråa med dragkedjan (nr. 2) och dem beiga utan snörning (nr. 6). Vilken tycker ni jag ska köpa av dessa? Dessa skor skulle snygga upp vilken tråkig vardagsoutfit som helst. De kostar ca 1600 kronor styck och eftersom det är ett svenskt märke så har de mväldigt snabb leverans.
 
Är det bara jag som redan fått lite vårkänslor? Fåglarna kvittrar och det är såå mycket ljusare ute nu. Mia och jag pratade på telefoen här om dagen om att man kan få så glada känslor i kroppen, när man ibland får en känsla av vårdoft. Förstår ni vad jag menar?
- 1 Comments Posted in: Mode








kläder inför kvällen

Spetsbody & kimono
Den fanns i svart, blå, denna röda eller en fin teal grön färg. 
 
 
Imorse så vaknade jag av att Mia kom och knackade på, jag gjorde bananpannkakor till henne och mig och jag lärde henne äta keso på hårtbröd med min goda kryddblandning, haha. Nu sitter vi och planerar inför kvällen. Vi ska ju på inflyttningsfest ikväll, och jag ska snart börja locka håret och måla Mias naglar så det är klart. Ville bara kika in och visa vad jag köpte att ha på mig ikväll. En festlig kimono och denna supersnygga body som jag tänk att ha svarta jeans till bara. Kika in på H&M och testa denna om ni får chansen, man känner sig super festlig i denna!
- 0 Comments Posted in: Shopping








Lingerie for valentines

Treat yourself
Översta raden, Nelly - 1 / 2 / 3 / 4
Nedersta raden, Love Stories - 1 / 2 / 3 / 4
 
Hur fina är inte dessa underkläder? Snart är det redan alla hjärtans dag och det känns som det inte var längesedan jag tyckte det var en evighet dit. Dessa bhar är en fin present till dig själv, för en sådan måste man ju också ha såklart! De med silkesdetaljer ifrån Love Stories är så vackra.. (om du är kille och läser detta så köp ett set därifrån till din flickvän, hon kommer bli superglad!) Jag har planerat en liten sak jag ska ge till Emil, en personlig fin present med lite eftertanke, som jag tror han kommer bli jätteglad över. Annars skulle jag gärna vilja gå ut på restaurang bara, gärna den nya tapas restaurangen i stan. Har du köpt något till din partner?
 
Ikväll så ska vi bjuda Emils bror och kompis på trerätters för dem fyllde år förra veckan. Det blir råraka med gräddfil, löjrom och rödlök till förrätt. Sedan entrecote med potatis och hemmagjord beasås. Till efterätt blir det stekta bananer, med sirap och farinsocker på till kall glass. (jag har dock börjat min snacks/sockerfria månad nu och skippar efterrätten)
- 2 Comments Posted in: Tips








chiquelle interior

Sideboards i marmor
1 / 2 / 3
 
Godmorgon! Känns skönt med med måndag och ny vecka. Håller ni med? I helgen ska jag som sagt på inflyttningfest och satt och kikade runt på olika hemsidor för jag är sugen på att klicka hem något fint inför helgen. När jag är inne på Chiquelle så blir jag jätte positivt förvånad - dem har alltså en ny kategori med inredning!! För tillfället bara olika mindre bord. Men hur snygga och trendiga som helst!
- 1 Comments Posted in: Inredning








midtown inredningsbutik

Nicolas Vahé / Dekohem
Midtown inne på gallerian Igor
 
Dessa guldiga korgar skulle vara en perfekt inredningsdetaj på en bänk i badrummet.
 
Är det bara jag som kan gå runt i dessa hyllor med ätbara saker ifrån Nicolas Vahé, hur länge som helst?
 
Idag har mamma och jag varit i västerås city, jag kollade efter en inflyttningspresent till min kompis Therese. Vi var bland annat in på den nya inredningsbutiken Midtown. Dem hade så mycket fint så man visste inte vart man skulle börja kolla någonstans. Var sugen på att köpa med dessa gudiga underlägg ifrån dekohem, fanns i servetter också. Så fina mönster! Kan verkligen tipsa er att besöka denna butik om ni vill köpa något nytt till hemmet.
 
Jag ville även kolla på H&M efter någon partyvänlig tröja/klänning inför inflyttningsfesten.. Men hittade ingenting snyggt, är så sugen på att istället kolla in H&M Trend i uppsala eller stockholm, när jag kollar dem plaggen via nätet så hittar jag så mycket fint.
- 0 Comments Posted in: Vardag








bikinifrossa

Stilrena bikinis och dagens-att-göra
Mauve / Vinröd / Rostig / Svart med mesh / Ljus guldig (kmr i slutet av jan) / Vit bandeu / Blå missoni inspirerad
 

Bikinisar är verkligen något jag kan köpa hur många som helst av. Hellre en garderob fylld med bikinis istället för väskor och skor! Jag hittade några som jag tycker var jättefina. Jag kan sitta hur länge som helst och bläddra igenom alla dessa instagramkonton med bikiniföretag. Min favorit är nog den vinöda, modellen är lite annorlunda och den finns i flera fina färger. Tror jag ska köpa den.

 

Idag på min att-göra-lista så ska jag hämta ut paket, fortsätta med mina italienska glosor, promenera (solen skiner!) och kanske dammsuga ikväll om jag orkar :) Hoppas ni får en fin dag!

- 0 Comments Posted in: Inspiration








tips på ingefäradryck

Boosta immunförsvaret!
+ honung, om man vill ha det!
 
Kommer ni ihåg att jag förr tipsade om denna ingefära shot som man ska ta på morgonen? Det var ett halvår sen som jag tipsade om dessa, men det inlägget är fortfarande ett av mina mest lästa. lbland blir man förvånad av vilken typ av inlägg som drar mest läsare.. I alla fall, efter ett tag när jag druckit den ifrån Ica gott liv, så fick jag ont i magen, då den är väldigt stark. Så nu ska jag börja göra min egna istället på morgonen, en snällare variant för min mage.
 
Såhär gör jag: Jag river bara ingefära och har i en mugg, sedan pressar jag i citron, häller över kokande vatten och ibland tillsätter jag även honung. Voila! På sommaren kommer jag göra den i större mängd i en behållare och dricka kall, som en shot, som Emma. Jag har verkligen börjat älska ingefära mer och mer och mitt senaste craving är ingefärapastiller ifrån Renée Voltaire, ni MÅSTE testa dem! Har ni fler tips på ingefära "godis"?
- 0 Comments Posted in: Vardag








inredningsnyheter

Nytt år, ny inredning
Gardinstång / Kudde / Tavla / Vinöppnare / Pläd / Ljus / Lampa / Tidningställ / Tvål / Glasburkar
 
Godkväll! Denna dag har spenderats mestadels i soffan. Var längesedan jag hade en hel slapp dag, jag brukar inte ha tålamodet att inte göra någonting på en hel dag.. Jag har kollat lite youtubeklipp, svarat lite mail, men framför allt kollat massa fina indredningnyheter. Jag går ju i köpdrömmar av ny lgh som ni kanske har sett på min bucketlist för 2017. Där vill jag ha dessa underbara gardinstänger, dessa fin glasbrukar till köket att förvara saker i och denna eller någon annan tavla ifrån Desenio.
 
Nu ska jag klicka runt lite för att kolla vart vi vill resa härnäst, har massa länder jag vill besöka. Denna tid på året brukar mitt cravingbegär för sol och bad vara fullt.. men så svårt att planera när det passar bäst med Emils jobb osv.
- 0 Comments Posted in: Inredning








Jag är inte perfekt, tyvärr

Veckans tips!
Finns att köpa HÄR (klick!).
 

I julklapp fick jag denna efterlängtade bok som jag inte tror någon har missat vid det här laget - Jag är inte perfekt, tyvärr av Michaela Forni. Jag har läst hennes två första böcker med fina texter om ångest och kärlek. Hon skriver så vackert och försiktigt. Man läser verkligen hennes böcker med omsorg.

 

Igår satt jag på mig mitt nya mjukiset (så fint eller hur?) och började läsa i den, och än så länge älskar jag den och jag tvivlar på att den åsikten kommer att ändras. Boken handlar om framgång, prestationsångest, avundsjuka, svartsjuka, kärlek och hur hon har blivit vän med sig själv genom att lära sig hantera sin ångest. Hon sätter lixom ord på vanliga känslor som alla känner igen. En väldigt nyttig bok om man inte är så bra på att vara snäll mot sig själv. Är du nyfiken på denna bok, så kan du lyssna när Michaela läser det första kapitlet här.

- 0 Comments Posted in: Tips








&other stories levererar

Basplagg + feminism snack
 
 
Hur fina basplagg har inte &Other stories? Ett bra löfte inom stil detta år kan ju vara att skaffa en grym basgarderob med kläder man alltid kan använda och inte tröttnar på. Då ska man verkligen kolla in deras utbud. Så sugen på att klicka hem dessa svarta byxor med dessa coola detaljer på sidorna.
 
Suttit och kollat på farmen nu på kvällen, stängde av för vart så sjukt provocerad av han killen som snacka gojja om feminism. Håller med Elisabeth i Farmen att "inte alla män är våldtäcksmän, men alla våldtäcksmän är män". Jag hör och ser sjuka saker varje dag som visar att feminismen är så sjukt viktig. Ta en dag du med och tänk på hur män beter sig i din omgivning. Så fort jag hör att någon inte är feminism så tar jag den diskutionen och det borde alla göra. Blir jätte irriterad när män säger "Inte alla män! Och ni kvinnor kan faktiskt också våldta och mörda ovs.." JA - men den lilla(!!) procenten formar inte ett helt samhälle. #SupportYourLocalGirlGang
 
/ MVH Tjej som ville skriva av sig
- 0 Comments Posted in: Mode








mulvadsgrå naglar

En mysig dag hos Mia
Så nöjd med mina naglar!
 
Idag så har jag efter min sena grötfrukost varit iväg till en liten salong här i Enköping för att fixa naglarna. Var såå länge sedan jag fixade naglarna (senast var när jag gick min utbildning och vi tränade på varandra!). Jag valde en diskret mulvadsgrå färg som passar denna grå årstid och ballerinaform. Så nöjd och man känner sig så fancy med fina naglar.
 
Efter jag var klar där så hade jag och Mia bestämt att jag skulle ta med mat ifrån Royal Street, ett hamburgeställe här i stan. Det blev en varsin garlic burgare och till det typ chips dränkta i vitlök och ostsås. Mat för typ fyra personer, haha.. vi orkade bara hälften. Nu ska vi spela spel och mysa hela kvällen. 
- 1 Comments Posted in: Vardag








mål inför året

/ Min bucket list
Jag vill flytta år 2017 till större lägenhet

Spara mer pengar än 2016 + börja pensionsspara lite i månaden

Resa minst 3 gånger (1 resa bokad redan i maj!)

Besöka ett super lyxigt spa tillsammans med Emil

Springa ett lopp (Update: BOKAT OBSTICLE RUN) + testa på en ny träningsform
 
Njuta mer av nuet

Gå på en festival
 
Sitta mindre med mobil/ipad/dator hemma

Äta mindre kött i helhet och även ha flera vegetariska veckor

Bjuda hem folk på middagar/spelkvällar oftare
 
Effektivisera mina dagar, allt ifrån att planera blogginlägg bätrre, till att få saker gjort hemma

Bli duktigare på att skriva i min dagbok (skrivit i den sedan 2001, hur kul!?)

Dricka mer vatten (dricker väldigt ofta bara 1 glas vatten per om dagen, mår inge bra av det)

Lära känna nya vänner

Jobba med något jag älskar

Ha en månad helt fri ifrån snacks/onyttigt som jag hade 2016

Dubbla mina läsare på bloggen

Tacka ja till mer äventyr

Läsa minst 4 böcker
 
Lära mig ett nytt språk
 
- 0 Comments Posted in: Vardag








min spotifylista

Mini class reunion
Ed Sheerans nya låt han släppte för någon dag sedan! Riktigt bra!
 
Jag vill att Sofia Karlberg ska göra covers på hela min spotify lista, allt låter bärre när hon sjunger. Speciellt denna!
 
Både orginalet och denna akustiska version är bra.
 
Ikväll kommer jag ha en mini class reunion hemma hos mig då jag och 4 tjejer ifrån min klass i högstadiet ska komma hit. Det ska bli så kul för jag har träffat dem lixom var för sig efter, men inte allihop tillsammans. Vi ska spela sällskapsspel, beställa indisk mat och dricka gott. Under dagen har jag uppdaterat min spotify lista med lite bra låtar inför kvällen! Följ eller lyssna på min lista här.
- 0 Comments Posted in: Musik








jeans med syniga sömmar

/ Reworked jeans
Alltså Ellinors byxor i mitten upptill, dööör vad snygga.. Se bättre bild här.
 
Under förra året på fashion week så var de mest hypade jeansen ett par dyrgripar ifrån Vetements, där designen är gjord av två gamla Levis jeans ihopsydda. Efter det så började trenden med synliga sömmar framtill synas på lite mer plånboksvänliga butiker som tex H&M och Zara. Jag har letat som en tok efter de par som Ellinore (bild nr. 2) har på sig ifrån H&M Trend. Men dem är helt slutsålda. Snälla säg till om ni ser liknande någonstans.
 
1. Vetements / 2. H&M / 3. H&M  / 4. Sandro jeans

Jag älskar denna trend och att dem extremt oversized Vetements jeansen som kanske inte passar alla, har gått till lite mer slimmare vardagliga trendiga jeans, men fortfarande med den där snygga sömmen. En detalj som jag tror (och hoppas!) vi kommer se mer av på jeans detta år. Diggar även den osymetriska och slitna sömmen nertill.
- 0 Comments Posted in: Mode








rengöring ifrån foreo

Foreo Luna Mini recension
 Denna mini varianten heter Foreo Luna Play. Köp den HÄR! (Klick!)
 
Älskar denna nattkräm som luktar underbart, rengör och stramar upp huden. Väldigt annorlunda konsistens.
 

Idag vaknade jag till värsta snökaoset ute. Jag är jättesugen på att åka pulka och tänkte försöka få med mig någon ut ikväll på en pulkatur! Man måste ju passa på, haha. Är jag barnslig?

 

MEN det var inte det jag kikade in för att skriva om nu. Jag vill visa hur jag kickstartar min hudvårdsrutin nu 2017! Jag har länge velat köpa mig en Foreo och tomten visste det och därför blev jag överlycklig när jag öppnade detta paket, med deras senaste minsta tillskott Foreo Luna Play. Man kan säga att jag tidigare år slarvat lite med ordentliga rengöringsprodukter för huden förutom min Glamglow ansiktsmask.

 

Den här vibrerande rengöringsborsten i silikon tar bort 99,5% av all smuts, olja och smink i ansiktet. Förstår ni hur RENT mitt ansikte känns efter jag använt denna? Jag tycker att mina porer runt näsan har minskat lite efter bara 4 tvättar och min hud känns fastare/stramare när jag använder Foreos nattkräm. Jag använder den varannan kväll innan jag ska sova, och när jag vaknar så känner jag mig superfräsch. Denna kostar 299:- och funkar för 100 tvättar (räknat att man använder den 1min/gång). Så om du gör som mig och använder den varannan kväll så kommer den alltså räcka ca 200 dagar beroende på hur länge du masserar huden. Jag är jättenöjd!

- 0 Comments Posted in: Skönhet








Happy new year

Hej! Tack för att ni har kollat in här varje dag fast jag inte uppdaterat. Jag valde att ta en liten paus ifrån bloggen nu över jul och nyår. Jag hoppas ni har haft den mysigaste julen och en rolig nyårsafton. Själv så firade jag julafton med min pappa, bror och farmor och farfar. (Mamma var utomlands) Jag har inte så stor släkt, men jag tycker det är mysigt med bara oss :) Runt midnatt när vi var klara, så åkte jag till Emils släkt och var där några timmar och öppnade julklappar ihop med dem. Jag är så tacksam över alla julklappar jag fick och jag kommer alltid tycka julafton är den mysigaste dagen på hela året.
 
På nyårsafton så var vi här hemma, jag och två kompisar och lagade mat. Det kändes som allt gick i slowmotion vid tolvslaget när vi sprang i klackarna ner till korsningen för att få se alla fyverkerier och folk skrek ifrån sina balkonger GOTT NYTT ÅR! Sedan fuldansade vi och skrattade hela kvällen, haha. (Tror Emil fick sig ett gott skratt dagen efter när han såg alla bilder och klipp på oss på sin ipad). 
- 1 Comments Posted in: Vardag








Sanna Hyvärinen, 21, Enköping.

Jag är besatt av mode, naglar och shopping. Om jag inte bloggar så hittar ni mig ute i klädbutikerna, hos min fina pojkvän, på promenad, på ett café eller myser med mina fina vänner. I min blogg hittar du allt om vad som inspirerar mig. Jag bjuder på shoppingtips, inspirationsbilder, mode och snapshots ur min vardag.