världens godaste pasta

Godkväll! Ikväll har jag och Emil gjort en magisk middag. En riktigt riktigt god pastarätt med saffran som jag provsmakade på Ica häromdagen (recept längre ner!) Kändes som en perfekt kväll med denna middag då jag mår lite krassligt. Tror jag har en förkylning på typ balansnerven som för att allt börjar snurra ibland så det känns som man är på en båt. Jätte obehagligt. Men tog mig i alla fall ut på en promenad mitt på dagen. Har börjat älska att ta promenader nu på vintern, fullt påklädd och med podd i öronen. Fridfullt att promenera själv. MEN – nu till denna goda rätt som har helt underbar krämig smak, som jag tycker du ska bjuda din käraste på till alla hjärtans dag:
4 port pasta (gärna fusilli bucati)
1/2 purjolök
125 g champinjoner
1/2 burk soltorkade tomater (à 200 g)
1 msk olja
ca 500 g strimlad ryggbiff
salt och peppar
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1/2 g saffran
1 krm cayennepeppar
1 tsk rödvinsvinäger
65 g ruccola

1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
2. Ansa och skiva purjolöken och champinjonerna tunt. Strimla tomaterna.
3. Stek purjolöken i hälften av oljan i en stekpanna. Ta upp den på en tallrik.
4. Stek biffen i resten av oljan. Krydda med salt och peppar. Sänk värmen på plattan. Rör ner grädde, mjölk, saffran, cayennepeppar och vinäger i pannan. Låt puttra ca 5 minuter.
5. Vänd ner purjolök, svamp och tomaterna i pannan.
6. Blanda minutbiffen med nykokt pasta och servera med ruccola.
Ni måste testa detta! Ha en fin kväll.
Posted in: Vardag