Fashionjoint

trend - skepparmössa

Fidder hat / Captains hat / Sailor Cap
Svart - H&M / Svart - Åhlens / Svart - Asos / Svart - Zalando
 
Jag hoppas jag passar i en sån här skepparmössa för när jag är på H&M eller Åhlens nästa gång vill jag testa en. Tycker om den här trenden jättemycket. Man ser så avslappnad snygg ut, haha. En snygg detalj till vardags såhär års. Har sett att tex Kenza, Vanja, Josefin Dahlberg, Victoria Törngren och Bianca Ingrosso har köpt sig en varsin. Hoppas på att se den på fler så man får lite mer inspiration. Tycker dessa i suede som fanns i blå, grön och rosa var så sjukt snygga men den gröna som jag älskade, verkar slut nu. Hur skulle ni matcha denna?
- 0 Comments Posted in: Mode








NAKD style

Shoppat tishor
 
Jag har ju bloggat lite om NAKDs sjukt snygga tshirts som dem har inne nu. Blev så glad när jag hade fått hem paketet i fredags med dessa tv tishor som jag hade beställt. Älskar modellen på den svarta med raw edges/klippta kanter. Den var jättefin på. Den röda köpte jag mest för jag inte äger ett enda rött plagg och jag gillade trycket. Invingde den igår och det kändes lite annorlunda att klä sig i rött. Kommer kanske inte användas jätte flitigt..
 
Vad har jag gjort i helgen då? Igår så sushi lunchade jag med Mia och Matilda och vi planerade lite inför en drinkkväll nästa månad. Efter det så åkte vi alla tre med till Erikslund med mamma. Köpte canvas talvlor och akrylfärg, för jag har i flera veckor vart sugen på att måla! Köpte även som ett sportband man har runt midjan när man springer ifrån H&M som man får plats med mobil och nycklar i (här)! Efter det så blev jag och Emil bjudna på middag hos hans bror.
 
- 2 Comments Posted in: Shopping








blomkålspizza

Nyttigt alternativ till vanlig pizza
Ett gott och nyttigt alternativ till vanlig pizza. 
 
Igår så gjorde Emil och jag blomkålspizza. Vi toppade med champinjoner, grön paprika (luktade så gott ifrån ugnen), tomat, och gullök. Efter la vi på ruccola, rödlök och hade santa marias två pizza såser. Inget slår ju såklart en vanlig pizza, men detta är verkligen ett tips om du vill skippa brödet. Vi testade det första gången förra året och då var det många som frågade efter receptet bland vänner och på jobbet. Så jag tänkte jag kunde dela det här.
 
Tillbehör:

600 gram blomkål (detta blev tre stora för oss)

3/4 dl mandelmjöl

2 dl riven parmesan (jag tog mer, så gott!)

2 ägg

Oregano, salt och svartpeppar efter smak

I vissa recept så är det även riven mozarella i blandningen (1 dl)

 

 

- Sätt på ugnen på 250 grader.

 

- Mixa rå blomkål till ett fint ris i en matberedare (eller riv, lite jobbigt dock). Lägg i en skål och mikra i 4 minuter på full effekt. Låt svalna. Krama ur vätskan noga.

 

- Blanda blomkålsriset med resten av ingredienserna till en deg.

 

- Bred/platta ut degen till en/flera små pizza(or) på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ugnen till bottnarna är gyllene och krispiga. I orginalreceptet stod de 8-10 minuter men vi hade över 15 minuter. Då gjorde vi dock inte små pizzor utan flera stora.

 

- Nu toppar du pizzan med valfri tomatsås (tips är den ifrån santa maria) och annat gott. Nästa gång vill jag ha mozarella, luftorkad skinka och kanske brie som Mia tipsat om!

 

- Grädda igen, även här skulle man egentligen bara grädda i 5 minuter igen men vi körde på 15 minuter. Sen KLART! Toppa med mer saker om du vill tex ruccola och rödlök.  

- 2 Comments Posted in: Vardag








wedding guest

Vilken klänning ska jag välja?
Rosa nyanser - 1 / 2 / 3
 
Ljusare nyanser - 4 / 5 / 6
 
Övriga färger - 7 / 8 / 9
 
Tror jag har glömt att berätta för er att jag och Emil är bjudna på bröllop i sommar. Det ska bli jättekul, speciellt då jag bara har varit på bröllop en gång tidigare. Jag längtar efter att få ha en fin långklänning på mig och känna mig extra uppklädd och mer elegant än vad man gör på vanlig fest. Har kollat på Asos och har hittar några favoriter, men har så svårt att välja någon. Funderar på att beställa hem två olika och se vilken som sitter bäst. Så smidigt på Asos också med fri frakt och retur, så himla bekvämt.
 
Dem rosa älskar jag allihopa! Men hade gärna velat köra på en annan färg då jag körde på en rosa sist, men som sagt gillar verkligen alla dessa tre och kan inte välja en favorit. När det gäller dem ljusa färgerna så är jag osäker om de är FÖR ljusa, för att få ha på bröllop eftersom man inte ska bära vitt? Vad tror ni? Av de övriga färgerna så tycker jag det känns så somrigt med öppna axlar och då behöver jag inte vara rädd för att det kännas för uppklätt. Som ni hör så har jag svårt att bestämma två att beställa hem och testa. Hjälp mig gärna, kolla in dem olika klänningarna och välj video, så ser man bättre hur de ser ut irl.
- 1 Comments Posted in: Mode








nya sammetskuddar

& en monstera växt
Hur fin är inte den här färgen? Min absoluta favoritfärg!
 
För någon vecka sedan när mamma och jag var ute och åkte så stannade vi på Jysk, där jag nästan aldrig handlar då jag inte riktigt gillar deras inredning. MEN så hittade jag dessa drömmiga kuddfodral i min favoritfärg och i sammet. Kan inte bli mer perfekt ju! Jag älskar sammet och har det även på kuddarna i vardagsrummet. Dessa ligger i sovrummet nu och jag har matchat dem med en mindre ljusgrå kudde. Monstera växten köpte jag idag på växtriket, tycker den är så fin, men den är så stor så jag vet inte riktigt vart jag ska ställa den än. Det finns bättre bild på min instagram om ni vill se den :) @fahsionjoint 
- 1 Comments Posted in: Inredning








söndagsfika

& saker jag ser fram emot
Hej! Igår fyllde Emil år och vi var hos hans mamma hela dagen, där åt vi smörgåstårta och umgicks med hans släkt och min familj. Emils mamma gör så sjukt god smörgåstårta och nu har vi fått hem ett helt fat med allt som blev kvar. Känns som en väldigt lyxig lunch till veckan haha. Annars har jag precis kommit hem ifrån en fika med min kompis Therese. Vi hade massor att ta igen då vi inte hunnit träffats dem senaste veckorna. Efter vi fikade så tog vi en proemnad till torget där vi satt oss i solen och njöt. Vi pratade bland annat om saker vi ser fram emot framöver. Jag ser fram emot så mycket olika saker just nu.
 
- Jag längtar tills den 28de då ska jag klippa mig och veckan efter ska jag fixa brynen. Har väntat alldeles för länge med båda. Älskar att gå till frisören, och hur fräscht håret känns efter.
 
- Första april fyller min mamma 50 år och då blir det stor fest och vi ska bjuda på tapas som jag älskar och jag ska ta med några vänner. Längtar dock mest åt att ge mamma hennes presenter hon ska få av mig, haha!

- I maj så bär det av till Wien med hela Emils släkt, vi är närmare 15 personer som ska åka och det ska bli jättekul då det inte blev någon resa nu i vinter. Om vi har tur så är den nog 25+ i solen då! Tips på saker man kan göra där?

 

- Efter Wien resan så kommer jag och Emils mamma få hem en liten toypudel valp, kolla här vad söta dem är! Sedan min hund Jeffery gick bort i somras så har jag längtat efter en hund så mycket! Detta är det enda jag tänker på om dagarna haha. Har ni tips på fina hundnamn till en tik? Vi funderar på Isa som Emils bror kom på, det känns som det passar en liten hund.

- 0 Comments Posted in: Vardag








pumas nya sneaker

/ Basket Heart Patent
Pumasneakers dem HÄR (slutsålda på alla sidor jag hittade)
 
Kolla in vad snygga sneakers ifrån Puma, är så sugen på att klicka hem dessa. Älskar detaljen med dessa stora ribbonband som skosnöre. Men om jag ska köpa dem så måste jag testa dem i butik först, för i vissa skor (även om dem sitter bra) så ser mina fötter ut att vara fem storlekar större, speciellt i sneakers, haha varför är det så? Någon annan som känner igen sig?
 
Ikväll ska vi äta världens godaste varmrökta lax (dem har as god på Lidl, haha tips!) med spenatsallad, och jag sitter och funderar på vad jag ska köpa till Emil i present. Han fyller år i helgen och jag har ingen inspiration alls. Hitills har jag bara köpt blått vin, häftigt va? Såg ut som godis läsk och inte i närheten av vin, men kul grej att ge ändå! Förlåt för dålig uppdatering på bloggen, har mått sådär senaste dagarna med extram huvudvärk.
- 1 Comments Posted in: Mode








lite finare vardagsskor

Vagabond / Yaris
Mina nya skor ifrån Vagabond. Modellen heter "yaris".
Här i Enköping har vi haft sol hela dagen, så härligt! Vaknade till och med upp av att solen lyste in i sovrummet, finns inget bättre sätt att vakna på. Annars idag har jag hängt med mamma och vi har varit iväg och fikat på ett vego/vegan café här i stan, vi köpte en hummus smörgås och en med pepparots getost på och delade. Såå gott, vill gå tillbaka dit redan nästa vecka med Emil. Man kan tydligen köpa vin och öl där med, super mysig stämning att sitta med några vänner nu i vår/sommar. Nu sitter jag, Emil och hans bror och dricker vin innan vi ska iväg på middag hos hans släkt.    
 

Vill visa mina nya vårskor. Har länge letat efter ett par snygga med klack som man orkar runt med en hel dag nu när allt slask snart är borta. Dessa kommer ifrån Vagabond och är riktigt bekväma. Dessutom så enkla och snygga att matcha med allt, piffar nog upp en tråkig outfit! Ett måste i garderoben.  Kommer användas flitigt.

- 2 Comments Posted in: Mode








8 statement tees

Designade av influencers
1. Allisguijarro / 2. Andrea Hedenstedt / 3. Debiflue / 4. Rahnee Bransby / 5. Iva Nikolina / 6. TrandyTaste / 7. Milenalesecret / 8. Linn Ahlborg
 
NAKD har ett jättekul samarbete med 8 olika influencers. Där dem har fått designa en varsin statement tshirt med olika texter. Den influencern vars tshirt säljer bäst, får designa en hel kollektion! Hur häftigt? Jag är jätte avundsjuk! En bra grej för mig dock är att jag älskar NAKDs tshirts (se mer HÄR) och har tänkt beställa massor av olika nu till våren och nu har jag fler snygga att välja bland. Älskar den tredje som är vit med röd text, speciellt att det inte är en oversize ärm på den. Annars gillar jag fyran och åttan. 
- 3 Comments Posted in: Mode








hi smile tandblekning

I samarbete med HiSmile
Så fint förpackat! Exakt denna finns HÄR.
 
Igår hämtade jag ut ett paket ifrån HiSmile på posten, jag ska få testa deras omtalade tandblekning med ledlampa. Jag har sett massor av influencers och bla Kylie Jenner, som gett denna toppen betyg. Till att börja med, hur söt var inte förpackningen? Allt blir så mycket roligare när grejerna är fina, haha. Man fick med tre stycken förpackningar med tandblekningsgelen, en led lampa, en munskena, en lapp med färgskalor på tänderna så du kan jämföra nyans dag 1 vs dag 6. Sedan en enkel steg för steg guide hur man använder produkten. Såg även att dem har en munskölj som smakar kokos, DRÖMMEN, den vill jag ha!
 
Som ni ser ovan så har jag redan hunnit börja testa den. Jag började igår och kommer att bleka tänderna 6 dagar i rad. Jag är så taggad på att se resultat sen. Nu efter en användning så inbillar(?) jag mig att jag redan ser lite skillnad. Denna är även fri ifrån Peroxider, som tydligen är det som brukar finnas i tandblekning som gör att man får ilningar. Jag har för några år sedan testat en annan tandblekning som jag fick ilningar av, men har inte känt något alls med denna. Tummen upp! Ett annat plus var att uv ljuset stängs av automatiskt efter 10 min vilket är så bekvämt, då slipper man dona med tidtagarur.
- 0 Comments Posted in: Mode








3 favorit trender..

.. JUST NU
Svart - H&M / Grå - H&M / Vit - Zara
 
Volanger - Något som är väldigt modernt nu till våren är ju volanger på kläder. Om man går in i en klädesaffär och kollar runt så kan man se att det finns väldigt mycket volanger på det mesta. Speciellt på toppar men har sett att det finns vissa snygga jeans också med volangkant nedtill också. Det bästa är att dem finns i alla färger och former. Jag gillar när det är långa volanger, tex på ett ärmslut eller som den vita ovan som Kenza bär. Eller i varianten ruffles sleeves, som jag bloggat om här.
 
 
Thrasher tröjor - En lite coolare trend är dessa tishor med trycket Thrasher, eller flames i huvudtaget, som har blivivt populärt att matcha med blå denim jeans, nätstrumpbyxor och sneakers. Både NAKD och Nelly har inspirerat ifrån dessa, kolla på länkarna ovan. Har även sett hoodies med flame på armarna och liknande. En cool och bekväm trend nu när det är lite kallare. Har lust att köpa mig en tjock tröja.
 
 
Broderat - Min favorit, tycker detta är riktigt, riktigt snyggt! Snyggast är det på jeans, men man kan även hitta det på skjortor, väskor eller jackor. Det känns som att detta är lite trendigare och tuffare än ett vanligt blommönster. Gör en hel enkel outfit intressant. Om man är riktigt tålmodig (MIA hjälp mig!?) kanske man till och med orkar ta ett par gamla jeans och brodera själv? Vill ha väskan till sommarens alla outfits.
 
 
Vilken gillar du mest?
- 1 Comments Posted in: Mode








Sanna Hyvärinen, 21, Enköping.

Jag är besatt av mode, naglar och shopping. Om jag inte bloggar så hittar ni mig ute i klädbutikerna, hos min fina pojkvän, på promenad, på ett café eller myser med mina fina vänner. I min blogg hittar du allt om vad som inspirerar mig. Jag bjuder på shoppingtips, inspirationsbilder, mode och snapshots ur min vardag.