Fashionjoint

#thedress Vilken färg?

Vilken färg ser du?
 
Trodde först att det var ett skämt. Vad är det för fel på folk och hur kan folk tycka att denna vit/guldiga klänningen ser blå/svart ut? I natt har världen blivit uppdelade i två läger då en tjej lägger upp denna bild på nätet.
 

"Snälla hjälp mig - är den här klänningen vit och guld, eller blå och svart? Jag och mina vänner kan inte komma överens och vi håller på att bli galna". Så skrev användaren "swiked" på bildbloggen Tumblr på onsdagen.

 

Folk på min facebook tycker att jag är konstigt och jag tycker dem är konstiga haha. 72 procent säger att de ser klänningen som vit och guld, medan 28 procent svarar att den är svart och blå. Sanningen är att klänningen är blå/svart. Förstår fortfarande inte hur haha! Här är tydligen svaret: Det sätt en person tolkar klänningen har att göra med hur deras hjärna ser rummets belysning. Med begränsad information, kan vissa människor ser en ljus klänning mörkare med en blåaktig skugga, medan andra ser en mörk klänning blek av starkt ljus. Under en dag kan ljuset vara rosa på morgonen, blåvitt mitt på dagen och sedan rött på kvällen.
 
 
- 2 Comments Posted in: Mode








lindex bomber jacket

jacka här 
 
Känner mig lite halv handikappad, har varit och vaccinerat mig inför resan och nu värker hela armen. Så får blogga med en hand. Lovar det är svårare än det låter! Haha, här hemma är det fullt upp inför resan och senare idag ska jag börja skriva packlista. Ville bara visa upp Lindex jackan som jag bloggade om förr. Hoppas ni har en fin dag!
- 5 Comments Posted in: Vardag








designa din egna bikini

desgina din egna bikini
 
På denna hemsdia Kini Swimwear kan du designa din egna bikini! Hur häftigt? Värsta drömmen ju. Jag gjorde lite och den första vill jag verkligen beställa, men det får bli efter Thailand, då det är 2-3 veckor leveranstid så hinner jag ändå inte få den innan resan. Hur skulle du designa din? Man kan även köpa färdig designade biknis.
- 2 Comments Posted in: Tips








äntligen bokat resa!

ao nang koh lanta krabi thailand
 
Efter mycket om och men och många veckor av velande hit och dit så har vi nu bokat vår resa! För någon vecka sedan hade vi bestämt att i skulle åka till Mexico, men hittade inga bra flyg rätt datum. Nu har vi bokat Thailand i 2,5 vecka och vi åker redan om en vecka (3/3-19/3). Vi har ännu bara bokat flyget.
 
Vi har bestämt oss för att bo 8 dagar på Ao Nang där det är lite mer livat med folk, shopping, aktiviter, restauranger, fest och andra nöjen. Därifrån tar man oftast 10 min båt till andra finare stränder, vilket vi kommer göra, men ändå letar hotell direkt på stranden. Sedan blir det 8 dagar på Koh Lanta, som är de flestas favorit paradis i Thailand med dem finaste stränderna, men lugnare utbud utöver det. Det ska bli så härligt och jag behöver inte längta länge vilket är skönt haha. Någon som varit i Krabi i Thailand? Det blir första gången för både mig och Emil i Thail Tips? Puss!
 
 
- 2 Comments Posted in: Thailand 2015








urban decey på kicks!

Urban Decey har ju funnits ett tag på ett par få svenska smink hemsidor innan, men har därför även lätt tagit slut. Men nu finns dem äntligen på Kicks! Super kul då man gärna vill se dem irl osv också vilket man kan göra på Kicks. Jag gillar verkligen detta sminkmärke, mest dessa omalade ögonskuggor ovan såklart. Så in och klicka hem alla tre!
 
Här kan ni se ett annat inlägg om Urban Decey.
 
 
 
 
 
- 2 Comments Posted in: Skönhet








rast på jobbet

@ffashionjoint på instagram
 
Älskar när snön börjar smälta lite och man får lite vårkänslor.. Har lunch en timme på jobbet i Bålsta där jag jobbar extra som receptionist. Sitter och funderar på om jag ska gymma efter jobbet och fortsätta bygga upp mina stora biceps ovan ↑ haha, eller om jag ska träna fransk med gel på tippar, då jag har 4 nagelkunder inbokade nästa vecka, roligt och spännande! Har ni en bra dag? Tänkte även hinna förbi Lindex nu och kolla om min jacka finns där i XS..
- 1 Comments Posted in: Vardag








the ikkii winter shoe

idol skor ikkiiskor
Herregud vilka söta skor bloggaren Janni har köpt! Ska vi tippa för att alla bär denna sko nästa vinter? Dessa skor kommer ifrån Ikkii och kostar i vanliga fall 2795 men just nu är det halva priset på Nelly. Kan inte tänka mig ett par mysigare vinterskor! Kan ni?
- 0 Comments Posted in: Mode








pellobello hair tie

Hur fina är inte dessa toffsar ifrån Pellobello. Dem finns i massor av olika färger och ni hittar dem HÄR! Endast för 79 Kr!
- 1 Comments Posted in:








bxxlght

bokstäver boxlight bxxlght diy göra själv inredning lampa logga tavla tavla
Hur underbara är inte lightboxes från Bxxlght. Skulle mer än gärna ha en av dessa hemma hos mig. Du kan köpa med färdiga texter eller skriva din egna text. Det jag gillar med den här lampan är att den har samma typsnitt, idé och design som många av de vägskyltar man passerar när man är på roadtrip längs typ amerikanska vägar. Det bästa? Du kan byta ut orden när du tröttnar. Hur ball? Kostar allt ifrån 2900:- till 5000:-... 
- 0 Comments Posted in: Inspiration








bra övningar för magen

mag tips
Fick en kommentar om jag kunde visa lite träningstips för magen!
 
 
bilder ifrån sendi skoplajk
 
LÅNGSAMMA BENLYFT –  Om du gör denna övning långsam så tar den otroligt bra och det bara bränner i hela magen. Av denna så blir de raka magmusklerna tränade och om du inte har en kompis att göra övningen med så är det bara att hålla i madrassen med händerna. Dock väldigt löst så att det bara är magen som jobbar.
 

bild ifrån ida warg
 
PLANKAN – Hatkärlek till denna. Plankan är en otroligt bra övning, den tränar inte bara hela magen, utan ger dig även rätt hållning och stabilitet i de andra styrketräningsövningarna. Börja ditt träningspass med plankan så att du får kontakt med dina magmuskler.
 
 
bild ifrån google
 
SITUPS PÅ BOLL – Den här övningen tar och känns i hela magen. Se till att spänna hela magen och köra övningen snabbt. Det som är bra med denna är att ryggen kröks efter bollen så att du kommer längre ner än vid en vanlig sit-up/crunch.
 
 
bild lånd ifrån jenni deler
 
SITUPS MED BÖJDA BEN – Skönare för ryggen än vanliga situps, känns hur du jobbar med magen. Hoppas det bränner ordentligt i magen med dessa övningar! Det här kommer du garanterat få en stark mage av. Lycka till!
- 0 Comments Posted in: Vardag








nya GB glassarna för 2015

gb glace glass ice cream mina julklappar 2015 news nyheter nyheter glass sommaren 2015
 
Åh! Snacka om det vattnas i munnen nu när jag suttit och läst dessa glass-beskrivningar. Jag tror mina favoriter kommer bli den gigantiska choklad daim glassen och jordnötssmörs glassen, är också nyfiken på nya calippo! Vilka tror du kommer bli dina favoriter? Glassarna började ramla in förra veckan i de flesta mindre kioskerna och v. 11 i de större butikerna! Måste springa till våran kiosk imorgon och fråga haha!
 
Här nedan kan ni se en beskrivning av alla glassarna (men kolla även in denna söta video):
Magnum Pink - Krämig och silkeslen hallonglass med hallonsås som omsluts av ett tjockt lager choklad som sprayats skimrande rosa. Super somrig!

Magnum Black - Den här glassen smakar krämig vaniljglass med intensiv kaffesås. Perfekt för er kaffefan!

Magnum Yoghurt Fresh - Det här är en återlansering av glassen som kom 2002. Här möter en frisk och fräsch yoghurtglass med hallonsås ett tjockt lager mjölkchoklad. Passar dig som gillar frozen yogurt.

Cornetto Peanut Butter Love - Som namnet avslöjar är det här en glass med smak av jordnötssmör! En våffla har fyllts med krämig jordnötssmörsglass med en kärna av kolasås, toppad med choklad och karamelliserade pecannötter. Tycker du om den klassiska Cornetto måste du testa denna!
 
Daimstrut Chocolate - En jättestor glass på 160 ml. Den nya varianten av Daimstrut är fylld med fluffig chokladglass med knapriga Daimbitar. Toppen är som alltid täckt av ett tjockt lager mjölkchoklad.

Marabou Schweizernöt på pinne -
En pinnglass med hasselnötsglass omsluten av Marabou mjölkchoklad och rostade hasselnötsbitar.

R-ICE - En allergianpassad strut som är 100 % vegetabilisk. Glassen är mjölk-, laktos- soja- och glutenfri. Glassen är en slutenfri majsvåffla fylld med vaniljglass av ris.

Calippo Shots Citron & Cola - Iskulor i bägare med smak av söt cola och syrlig citron.

Ben & Jerry’s Cinnamon Buns - Gräddglass med smak av karamell blandat med kanelvirvlar och stora bitar kanelbulledeg.
- 2 Comments Posted in: Tips








zara sporty girls

jul 2013 julafton klänning kläder tips julklappar mamma pappa man kille tjej pojkvän hm julkläder julklänning röd vinröd zara sport
Zara har släppt en liten kollektion för sportiga tjejer i åldrarna 5 till 14. Men dem största storlekarna i den kollektoinen passa perfekt till oss med xs/s också! Favoriterna är skorna som man ser inspirerats av Nikes roshe run. Och priserna är ju sjukt bra pga av det egentligen är till barn! In och fynda -> ZARA.SE
- 1 Comments Posted in: Mode








plus + / - minus

 
+  Emil och jag ska fira alla hjärtans dag idag för att..
+  ..imorgon är det 30 års fest för Stefan!
-  Jag har inga planer alls idag och börjar blir lite rastlös!
+ Fifty Shades of greeey ikväll #porr
-  Jag saknar Sandra och Therese alldeles för mycket.
+  Jag hade min första nagelkund igår det gick jätte bra och var super kul!
-  Kanske inte blir Stockholm weekend nästa helg!
+  Sitter och kollar på resor!
+  Alexandra vill på stan, PUSSHEJ!
 
- 0 Comments Posted in: Vardag








some blue jeans

jeans
ETT / TVÅ / TRE / FYRA / FEM / SEX / SJU
 
Vilka är era absoluta favorit jeans? Svarta jeans har länge övertagit min jeanslåda, som ni läst förr så har jag även många blåa jeans, men jag jämnför dem med mina svarta favoriter och sedan så ligger dem bara och skräpar där. Dr Denim är en stor favorit hos många, men har ett par nya favoriter ifrån Lager 157 som sitter som smäcken, håller färgen mycket bättre och kostar 150 kr bara, som hittat! TIPS! Ska jag chansa och köpa jeans nr 2 ovan om dem kommer in igen?
- 2 Comments Posted in: Mode








inredningsdrömmar

inredning
1. Palm pappersmugg 12-pack / 2. Vacker transperant glasburk / 3. Raymond skärbräda / 4.  Bordslampa vit marmor / 5. Bordslampa svart marmor
 
Vad vill jag mest av allt just nu? Inreda mitt egna hem. Ni som följt mig ett tag vet att Emil och jag letar lägenhet ..fortfarande. Just nu lutar det åt att bo i hans (som han hyr ut just nu) tills vi hittar något tillsammans. Men tänk och få hitta något tillsammans, folk är galna nu och köpar allt innan dem ens hunnit se det.
- 0 Comments Posted in: Inspiration








favorit instagramkonton

Angelica Blick och Rebecca Fredriksson lägger varje dag upp nya bilder ifrån deras vardag på allt möjligt som inspirerar mig. Resor, naglar, frukost, träning, skönhet, mode och naglar. Precis som i deras bloggar.
 
 
Vieactive är ett klädmärke med riktigt snygga kläder och bra pepp i sitt feed och Stylerunner är en hemsida med det allra senaste inom träning. Om du ska träna och vill ha motivaton så bläddra igenom dessa konton!
 
 
Känner ni igen dem där instakontona som ni följer som man inte kan låta bli att stalka sönder för dem ser så bra ut och har värsta drömutseendet och önskar du såg ut som dem? Här är mina två - svenska Sofia Karlberg och danske Mathilde Gøhler! Blir sur och glad på samma gång när jag ser deras selfies haha.
 
 
Detta första konton Vittmedstil har jag följt sedan ett tag tillbaka, tyckte jag kände igen ägaren av konton och såg henne på Ica en dag och var tvungen att fråga. Hon bor alltså här i Enköping och är grym på allt som har med inredning och göra så alla Enköpingsbor (och alla andra!) följ henne! På Nyahemmets konto kryllar det också av marmor, vitt, rose osv.
 

Dessa konton inspirerar på annorlunda sätt. Nectar and stone är en tjej som är dessert designer och skapar härliga bakelser i fina pastellfärger och målar så vackert. När du bläddrar igenom Thelustlist känns det som en blogg i instgram/konst stil, hon målar allt vi suktar efter. Sjukt duktiga och kreativa!
 
Vilka är era topp 3 tips?
- 2 Comments Posted in: Tips








favoriter bikbok

Länk
 
Dessa godingar kommer från bik bok och jag är faktiskt lite kär! Xs är slut i alla tre färgerna, och jag som verkligen vill ha en! Helst den gråa! Kanske kommer in igen eller finns i butik, hoppas! Nu ska jag snart ta tåget till Bålsta och testa jobba som receptionist på familjeläkarna, ska bli spännande, önska mig lycka till!

Jag vet att bloggningen inte är den bästa nu och kanske opersonlig utan mycket egen tagna bilder, kommer bli bättre nu när utbildningen är klar!
- 1 Comments Posted in: Mode








lindex dunjacka

 
Kolla vilken snygg jacka Lindex har fått in. En lite snyggare modell och variant av den vanliga tunna dunjackan som nästan alla äger, denna är lite mer i bomber stil och därför lite snyggare tycker jag! Ska kika på den imorgon på stan! Hoppas den finns i XS då!
- 5 Comments Posted in: Mode








utbildad nagelterapeut

 
Åh jag är så glad. Nu är jag färdig utbildad nagelterapeut och har klarat båda proven i både lack gel och gele. På provet gjorde vi en hand med tipp och en hand mall med två olika franska varianter. (som ni ser är en lite vitare och skarpare). Har redan firat med tacobar mat med massor av varm ost sås, haha stor favoriten. Nu ska jag träna hemma lite och även testa göra fler återbesök på folk jag känner. Så ja känner mig ännu mer säker på allt, sedan så ska jag försöka börja ta några kunder i taget.
- 2 Comments Posted in: Nagelteraput utb.








ätbara nyheter

 
När man jobbar extra på Ica så snappar man ju upp många roliga nyheter. Så tänkte jag kunde göra ett blogginlägg om tre av dem.
 
1. Lidahls kvarg släpper super många nyheter och dem tre smakerna ovan är några av dem. Bara jag som längtar efter att testa nötchokladsmaken? Se alla här!
2. Det har släptts en marabou choklad kaka med smak av Japp choklad. Att testa alla olika nya olika marabou smaker som släpps då och då har ju blivit som en grej i samhället vilket jag tycker är roligt och spännande, håller ni inte med?
3. Både OLW och Estrella har släppt chips som ska vara riktigt ordentligt räfflade och mycket grovare. Vill testa smaken Jalapeno ifrån OLW. (Estrella har även släppt riktigt tunna chips)
 
Nu ska jag fortsätta plugga till mitt nagelprov som är i övermorgon! NERVÖST!
- 2 Comments Posted in: Tips








love tags from jane koenig

jane koenig love tags
Kikade på dessa stilrena och vackra rosé halsband ifrån Jane Koenig. Är sugen på att beställa ett med berlockerna S och E. Men vet inte om rose eller silver är snyggast? Vad tycker ni? #allahjärtansdagtipsigen haha
- 3 Comments Posted in: Tips








12 fina studentklänningar 2015

1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 / 9 / 10 / 11 / 12
 
Lyckos er som snart ska få ta studenten! I sommar var det tre år sedan jag tog studenten och det är fortfarande en av dem bästa dagarna i mitt liv och hjödpunkten var såklart flaket med högsta volym på musiken! Här ovan har jag letat igenom Asos, efter mina 12 favoriter som passar perfekt till studenten. Det är några månader kvar nu, men det är bra att vara ute i god tid om klänningen inte skulle passa osv.
 
Mina absolut bästa student tips är:
- Ta inte klackskor på flaket, eller haha jag skulle i alla fall dööö i mina fötter efter så mycket hoppande. Dem flesta går ju som sagt barfota sen och bär på sina klackar. Kanske ett par chunky passar bättre isf? Eller ett par extra platta skor redo. (skavsårsplåster kan vara bra att ha med också)
- Några tjejer på mitt flak hade bandeauklänning och fick hålla i den varje gång dom hoppade..
- Drick mycket vatten om ni får en varm student annars kommer ni må dåligt, det blir som ett värsta gympa pass av allt stohej!
- Vattenfast mascara, behöver jag säga mer?
- Du tar bara studenten en gång i livet så släpp loss och ha så jävla roligt, festa sönder men drick inte bara champange på studentfrukosten, allt för många deckar i en buske innan allt det roliga ens börjat, lite pinsamt ju..
- Bestäm en bra mötesplats med dina föräldrar och släkt efter flaket. Jag glömde göra det så jag fick gå runt och kolla runt, ringa var inte ett alternativ då man inte hörde ett skit.
- Ett annat bra tips är att ha en annan klänning på kvällen när ni ska ut och festa, din vita klänning kommer nog inte vara vit längre och du kommer nog känna dig svettig och vill skölja av dig emellan.
- Jag har för mig att jag och min klasskompis hade en liten väska som vi tillsammans delade på att ha alla småsaker i, så turades vi om att ha den, så man inte hela tiden måste ha koll på sin egna. Man vill ju ha fria händer, men ändå ha telefon, plåster, en liten flaska vatten, sprit, kanske en liten kamera i osv.
 
Ska du ta studenten och vill ha extra hjälp med att leta klänning så kommentera nedan eller maila med dina krav på hur du vill att den ska vara, så ska jag göra mitt bästa att länka dig några speciella just till dig!
- 0 Comments Posted in:








soundtrack fifty shades

Bara jag som sitter och räknar ner dagarna till Fifty Shades of grey premiären? För att tagga ännu mer så kan man lyssna på lite sundtrack ifrån filmen. Älskar låtarna och stämningen. Passar ju bra att jag lyssnar på dessa nu när jag beställt alla hjärtans dag present till Emil ifrån Lace and goodies.  
- 0 Comments Posted in:








h&m studio ss15

 
 
Jag är nog inte den enda som ser fram emot den nya HMStudio SS15 kollektionen som kommer ut i butiker och online den 12 mars. Bilderna ovan här är en förhandsvisning av lookbooken. Ser fram emot att se palmsuiten irl och linnet som har en väldigt annorlunda skärning. Ser det inte ganska lovande ut? Jag är glad i alla fall!
- 0 Comments Posted in: Mode








Sanna Hyvärinen, 21, Enköping.

Jag är besatt av mode, naglar och shopping. Om jag inte bloggar så hittar ni mig ute i klädbutikerna, hos min fina pojkvän, på promenad, på ett café eller myser med mina fina vänner. I min blogg hittar du allt om vad som inspirerar mig. Jag bjuder på shoppingtips, inspirationsbilder, mode och snapshots ur min vardag.