Fashionjoint

Inred med naturmaterial

Det mesta är ifrån Ikeas kollektioner SINNERLIG och STOCKHOLM 2017.
 
Under inredningarna med Sara så har vi använt en hel del trä, rotting och kork detaljer. Har själv inte mycket naturmaterial hemma i inredningen, men har verkligen fått upp ögonen hur jäkla snyggt det är, när hon visat mig hur hon inreder med det. Så enkelt att få det snyggt. Här ovan är massor av produkter ifrån kollektionen SINNERLIG och STOCKHOLM 2017 ifrån Ikea som har massor av inredsvänliga mindre möbler i bla rotting. Vi har inte plats för byrån eller någon av bänkarna som jag älskar, så funderar på att köpa pallen att ha i som nattduksbord. Vad gillar ni mest ovan? 
- 0 Comments Posted in: Mode








fyra noveller..

..om att vara ung
Alla fyra noveller i denna box handlar om att vara ung och omstörtande kär och om att hämnas ett brustet hjärta. Om att möta verkligheten i sitt första jobb och om att fly sin vardag med drömmar om en annan plats, om ett annat jag.
 
Visst är dem fina? Cred till Joanna Franasson för omslagen, så sjukt duktig. Dessa tänker jag ha stå framme synligt efter jag har läst klart dem.
 
Är ni som mig och får ont i huvudet om det är "åska i luften"? Känt mig trött och seg i huvudet hela dagen men har följt med Emil och hans bror till Västerås så att jag kunde köpa ett par klackar till bröllopet nästa vecka. Köpte ett par svarta med öppen häl. Efter det kom Elton hit och gosade, sen har jag bara legat hemma och läst..
 
Jag har köpt en jättefin novellsamling ifrån Novellix. Kände att jag behövde något att läsa under sommaren. Novellix är ett bokförlag som ger ut noveller och man kan köpa dem var för sig eller i fina boxar. Dem är perfekta att ge bort och jag köpte även samma box till Mia när hon fyllde år (hon har redan läst alla och gav dem bra betyg!) och en box med Nobelklassiker till Emil. Själv tänkte jag starta en prenumeration på dessa till vinterhalvåret. Det är så underskattat att läsa böcker, känns som hjärnan slappnar av då, haha och det är typ ända gången jag inte känner att jag har en massa måsten.. MEN det är ändå skönt att det bara är tunna noveller och inte en tjock bok.
- 0 Comments Posted in: Vardag








älskade acaibowl

/ MACACOS
Dagens acaibowl toppade jag med jordnötssmör, banan, hallon, min egna müsli och kiwi.
 

Godmorgon! Idag är jag uppe tidigt för jag ska till Uppsala igen för att hjälpa inredningsstylisten Sara att inreda igen. Det är så roligt och jag älskar att man få vara så kreativ. Jag var ju med henne i måndags också och ni kan tänka er hur mycket snygga inredningsdetaljer jag ville ta med mig hem haha.. allt ifrån super snygga korkpallar till växter och stolar. Kanske kan göra ett kollage till er! Men följ mig på snapchat (@fashionjoint) under dagen så ska jag visa er lite! Till något helt annat - Kolla vad jag åt till frukost imorse, en storfavorit, acaibowl (uttallas a-sa-ee). För er som inte vet vad det är så är det ett superbär ifrån Kålpalmen i Amazonas som innehåller sex gånger mer antioxidanter än blåbär (asmycket med andra ord). Smakar som en blandning av bär, te och choklad/nötter (enligt google haha), som man gör en sorts smoothie av och toppar med allt gott man kan tänka sig. Jag är så glad av att denna energifyllda frukost trend har hittat hem till mig, äter det flera gånger i veckan!

 
ACAI BOWL
2 frysta paket Açaí med Acerola från Macacos (200g)
Lite mandelmjölk, beroende på hur lös jag vill ha den
1 - 2 bananer
 
Det är dessa frysta påsar med acai, som jag använder ifrån MACACOS, dem finns även i smakerna Cajá och Graviola, som också är goda. Jag köper dem på Ica, ni ser alla återförsäljare på hemsidan. Kostar ca 25 kr/st.  Finns även i pulverform om man bara vill ha i acaipulver i en vanlig smoothie eller liknande och det är lite mer ekonomiskt.
- 1 Comments Posted in: Vardag








mina sommarplaner

JULI / AUGUSTI
 
8 juli (i lördags!) - Min födelsedag! Hade en underbar dag som jag firade med massor av släkt och vänner som kom över och åt och fikade!
 
10 juli - Imorgon ska jag börja assistera en inredningsstylist i Uppsala, vi ska börja med att inreda en tvåa på Vaksalagatan. Ska bli så kul och intressant!
 
15 juli - Jag och mamma ska springa The Obstacle Run i Västerås. Som Colour Run, men med roliga hinder också. Önskar jag hade en GoPro nu som man kunde filma med! Är det någon mer som ska springa det i sommar?
 
15/16 juli - Lutar åt att vi ska åka till Grönalund tillsammans med Emils kompisar denna helg. Hoppas det blir av, så roligt att ha heldagar där på sommrarna med drinkar, karuseller och god mat! Ännu roligare om man tajmar in det med en bra konsert. Får kolla upp det :)
 
19 juli - Bjuden på bröllop! Jag hade beställt en jättefin klänning (länk!) ifrån NAKD, men som var alldeles för stor. Får se om jag köper den i en mindre storlek eller köper en annan, lutar åt det sistnämnda..
 
24 - 30 juli - Varje år sedan jag var liten har vi åkt till Öland med familjen. När jag blev ihop med Emil så har vi åkt dit varje år ihop med hans systers familj och tältat. Verkar som det blir en vecka i år också. Finns inget somrigare för mig än att campa på Öland.
 
2 augusti - Jag och mamma ska börja gå på utomhusyoga vid tre tillfällen. Känns som ett bra tillfälle att testa på ordentligt, då jag tidigare bara har testat via Youtube som inte har gått så bra, haha!
 
Någon gång i augusti - Något jag har velat göra flera somrar, men som inte blivit av är att resa till Köpenhamn och här ska Emil och jag försöka planera en resa dit. Hoppas det blir av!
 
23 - 27 augusti - Veronica Maggio ska ha fem spelningar på Mosebacketerrassen, fem kvällar på raken, där hon kommer spela alla sina fem skivor, en för varje kväll. Har dock inte bestämt ännu vilken spelning vi vill gå på.
- 0 Comments Posted in: Vardag








STRÅVÄSKOR

STRAND & STORSTAN
Strandväskor att ha till både stranden och storstan. - Pimkie, rött broderi / Affari rosa randig / H&M naturfärgad / Chene, ovalLisasaysgah, oval (bild) / Vanessa Seward, oval röd / Sensi Palmas Maxi / Revolve hola bag
 
God eftermiddag! Idag har i princip legat hemma hela förmiddagen i soffan med extrem mensvärk. Bara tagit mig ut på en kort promenad med Elton som var här på förmiddagen och det blåste såå mycket. Jag vill ha varmt så man kan hänga vid stranden hela dagarna.. Mamma och jag har en liten strand här i Enköping som vi alltid åker till på somrarna och jag längtar tills vi åker dit, det har inte blivit av ännu. Då tar vi med en hel strandväska med matsäck och en bra bok och hänger där hela dagen och varvar mellan att sola och bada. Påtal om strandväskor - har ni sett trenden att ha strandväskan även till vardags? Jag älskar det! Den perfekta väskan när alla andra väskor tar för mycket plats i din outfit. Stråväskan gör den direkt effortless cool! Favoriterna är dem ifrån svenska Chêne.
 
I veckan har vi faktiskt bokat en resa till Kroatien ihop med hela Emils släkt till nästa sommar, vi har alltid velat åka dit då Emil är halv kroat och när man ser bilder ser det så vackert ut. Hoppas dock att vi reser iväg innan dess också, känns så långt dit haha! Nu känns magen liite bättre så jag tänkte hoppa in i duschen och ha i lite hårinpackning och hinna måla naglarna innan Emil kommer hem.
- 0 Comments Posted in: Mode








hemmagjord müsli/granola

Supergod & nyttig
Hur gott med bland annat dadlar, kokos och kakao nibs? Ni måste testa göra denna!
 
... Toppade den grekiska yoghurten med dadelsirap! (Jag har gjort skålen själv förresten, fin va?)
 
I perioder så har jag ingen inspiration till frukost, då jag kanske tröttnat på smoothie, gröt, kvarg eller bröd. Och just yoghurt och müsli har jag såå svårt att hitta som inte smakar för sött, känns ju som godis typ.. så köper det aldrig. MEN här om dagen så satte jag mig ner och googlade upp olika müsli recept, och tog det allra godaste och bästa ifrån alla recept för att göra ett eget recept. Det blev helt klart den godaste müslin jag ätit och jag ska göra mer i veckan av allt som blev kvar och ge till släkt och vänner. Jag åt den ihop med grekisk yoghurt som jag annars tycker är för sur, men sötade den själv med lite dadelsirap, den feta yoghurten med allt det andra blev en jättebra blandning. Så nyttigt och fräscht!
 
2 dl havregryn
1,5 dl solrosfrön
1,5 dl pumpafrön
1 dl riven kokos (eller flarn)
0,75 msk kakao
0,5 - 1,5 msk honung
2 msk kokosfett
ca 15 - 20 dadlar
2 - 3 msk kakao nibs
 
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Blanda havregryn, solros - och pumpafrön, kokosflarn och kakao.
3. Smält kokosfettet på svag värme och låt svalna något. Tilsätt sedan kokosfettet och honungen (ha i mer om du vill ha sötare) i blandningen och rör om.
4. Häll ut blandningen på en bakplåtspappersklädd plåt och rosta mitt i ugnen i ca 20 minuter. Rör om då och då så att det inte bränns.
5. Under tiden hackade jag upp daldlarna (man kan säkert mixa med). Vi råkade köpa super färska dadlar som var för klippiga att skära så vi torkade dem i ugnen på samma värme för att få dem lite torrare. 
6. Sedan hällde vi i de hackade dadlarna och kakao nibsen och rörde om efter att blandningen fått svalna lite. Förvara i luftät burk. KLART!
 
Du kan ju använda detta som ett basecept också och testa lägga till lite egna saker.
- 1 Comments Posted in: Vardag








Sanna Hyvärinen, 21, Enköping.

Jag är besatt av mode, naglar och shopping. Om jag inte bloggar så hittar ni mig ute i klädbutikerna, hos min fina pojkvän, på promenad, på ett café eller myser med mina fina vänner. I min blogg hittar du allt om vad som inspirerar mig. Jag bjuder på shoppingtips, inspirationsbilder, mode och snapshots ur min vardag.