Fashionjoint

hemmagjord müsli/granola

Supergod & nyttig
Hur gott med bland annat dadlar, kokos och kakao nibs? Ni måste testa göra denna!
 
... Toppade den grekiska yoghurten med dadelsirap! (Jag har gjort skålen själv förresten, fin va?)
 
I perioder så har jag ingen inspiration till frukost, då jag kanske tröttnat på smoothie, gröt, kvarg eller bröd. Och just yoghurt och müsli har jag såå svårt att hitta som inte smakar för sött, känns ju som godis typ.. så köper det aldrig. MEN här om dagen så satte jag mig ner och googlade upp olika müsli recept, och tog det allra godaste och bästa ifrån alla recept för att göra ett eget recept. Det blev helt klart den godaste müslin jag ätit och jag ska göra mer i veckan av allt som blev kvar och ge till släkt och vänner. Jag åt den ihop med grekisk yoghurt som jag annars tycker är för sur, men sötade den själv med lite dadelsirap, den feta yoghurten med allt det andra blev en jättebra blandning. Så nyttigt och fräscht!
 
2 dl havregryn
1,5 dl solrosfrön
1,5 dl pumpafrön
1 dl riven kokos (eller flarn)
0,75 msk kakao
0,5 - 1,5 msk honung
2 msk kokosfett
ca 15 - 20 dadlar
2 - 3 msk kakao nibs
 
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Blanda havregryn, solros - och pumpafrön, kokosflarn och kakao.
3. Smält kokosfettet på svag värme och låt svalna något. Tilsätt sedan kokosfettet och honungen (ha i mer om du vill ha sötare) i blandningen och rör om.
4. Häll ut blandningen på en bakplåtspappersklädd plåt och rosta mitt i ugnen i ca 20 minuter. Rör om då och då så att det inte bränns.
5. Under tiden hackade jag upp daldlarna (man kan säkert mixa med). Vi råkade köpa super färska dadlar som var för klippiga att skära så vi torkade dem i ugnen på samma värme för att få dem lite torrare. 
6. Sedan hällde vi i de hackade dadlarna och kakao nibsen och rörde om efter att blandningen fått svalna lite. Förvara i luftät burk. KLART!
 
Du kan ju använda detta som ett basecept också och testa lägga till lite egna saker.

Posted in: Vardag





Skrivet av: Anna

Tänkte skriva och fråga vart du köpt skålen men såg sedan att du gjort den själv! Superfin! :)


Svar: Oh vad kul att du säger så .D
sanna hyvärinen

2017-07-02 - 13:25:53
Hemsida: http://annabrink.blogg.se/


Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Sanna Hyvärinen, 23, Enköping.

Jag är besatt av mode, naglar och shopping. Om jag inte bloggar så hittar ni mig ute i klädbutikerna, hos min fina pojkvän, på promenad, på ett café eller myser med mina fina vänner. I min blogg hittar du allt om vad som inspirerar mig. Jag bjuder på shoppingtips, inspirationsbilder, mode och snapshots ur min vardag.